image_pdfimage_print

 

De titel van dit artikel zal (in eerste instantie) ongetwijfeld verbazen, maar hij klopt toch echt. Afgelopen maandag werd deze “nederlaag” een feit.

 

Wij van eerste herenteam van Volleybal Vereniging Harlingen waren namelijk als speciale gast uitgenodigd in Trebol voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen. De reden hiervoor was dat we genomineerd waren voor de “Hotze Schuil Troffee” voor sportprestatie van het jaar 2016. Heren 1 zou heren 1 niet zijn als het een feestje af zou slaan, dus het hele blauwe leger (zie foto) was bij deze gelegenheid aanwezig. De gemeente had alles trouwens tot in de puntjes geregeld: een biertje en een bitterballetje erbij: what more can a volleyballplayer ask for?

hotzeaandenken

Maar goed, zoals altijd, was de focus van ons gericht op de tegenstander(s). Er viel immers iets te winnen. De tegenstand leek qua lengte, formaat en leeftijd niet al te groot, maar qua sportprestaties daarentegen zeker wel. De presentator van de sportprijs, Gerben Boskma, vertelde over de andere twee genomineerden: de 17-jarige Ellia Smeding en de 11-jarige Noa Teuben.

Ellia

Ellia is in Engeland geboren en is lange baan schaatsster die nog steeds voor de Britse Schaatsbond uitkomt. In februari 2017 zal ze voor Groot Brittannië uitkomen op het  Junior Wereldkampioenschap in Helsinki. Gerben had enkele tijden opgezocht van deze mevrouw en die logen er niet om. Om ‘t op sien Harlingers te zeggen: die kin mie een partij rap!

 

Noa

De andere genomineerde was Noa Teuben, die juist wanneer het water niét bevroren is ongelofelijke snelheden haalt. In 2016 is Noa op 7  zwemafstanden Nederlands Kampioen geworden in haar leeftijdsklasse, heeft ze de prestigieuze Pieter van de Hoogeband Swimcup gewonnen en heeft ze een Nederlands record geëvenaard. Kortom: dit meiske gaat oek as de brandweer!

 

En wij zelf dan!

Nou moeten we natuurlijk ons zelf ook niet uitpoetsen: het was een geweldig jaar voor ons met het kampioenschap in de Derde divisie en het winnen van de Noord-Nederlandse beker. Deze prestaties trekken wij bovendien door in het nieuwe seizoen, want we staat halverwege de competitie op een prachtige tweede plek in de tweede divisie. Hiermee zijn we op dit moment het best presterende heren volleybalteam van Friesland.

 

De uitslag

We kinne d’r lang over lullen, maar tegen dit (top)sportgeweld bleken wij niet opgewassen. De Hotze Schuil Troffee werd door wethouder Harry Boon (niet meer dan terecht) uitgereikt aan Noa! Uit handen van de wethouder kreeg Jan Kamminga (trainer/coach van ons team) een bos bloemen en een in glas gegrafeerd aandenken ter ere van deze nominatie.

 

Dankwoord

Via deze weg wil VVH de gemeente Harlingen en de stichting Sportpromotie Harlingen ontzettend bedanken voor de nominatie voor deze prijs en feliciteren wij Ellia voor de nominatie en Noa voor het winnen van deze prijs. Doorgaan met stampen (in het op het water) meiskes! Dat wij genomineerd waren, zien we als een stukje waardering voor ons harde werken de afgelopen jaren om in Harlingen het beste herenvolleybalteam van Friesland neer te zetten. Hier blijven we uiteraard hard aan werken.

Mochten jullie ons eens in actie willen zien: om zaterdag 14 januari spelen we om 19.00 uur thuis in de Waddenhal. De tegenstander is er dan één van formaat: de nummer 1 uit Assen: Sudosa-Desto komt dan op bezoek.