image_pdfimage_print

Afgelopen zaterdag was het weer thuiswedstrijd dag! Ook Harlingers mooiste was in actie tegen de welbekende dames van VC/Zeus2K. Ook mochten de dames hun nieuwe attributen eindelijk showen, MacDonalds Harlingen heeft voor nieuwe sporttassen gezorgd, Harlingen Wonen heeft er voor gezorgd dat we weer lekker aan de suup kunnen met onze blitsende roze flessen,en met onze inspeel shirts verzorgd door Design- Fabriek verschijnen wij iedere wedstrijd weer in om even warm te draaien voor een potje volleybal, bedankt toppers! ( foto onderaan verslag). De Harlinger dames waren erg gedreven om deze wedstrijd te winnen aangezien dat in het verleden nogal stroef ging tegen de dames van Zeus.

De eerste set begon coach Ous met Anna en Nienke Marije op de buiten, Regina en Alien op de mid, Yvette als spelverdeler en Anniek in haar diagonaal. Aan de zijlijn stonden Marit en Iris. De set begon erg gelijk op beide teams wisten hun punten te scoren, geen van beide teams wist zijn voorsprong uit te breiden en of vast te houden. Aan het einde van de set kwam Iris nog binnen de lijnen voor de aanval, setpoint naar setpoint gingen er voorbij van beide teams maar toch wisten de dames van Zeus de set binnen te slepen (26-28).

Jammer van die eerste set.. maar de dames gingen met volle moed de 2de set in, de opstelling was zoals de eerste set was geëindigd. Zeus begon sterk aan deze set, door hun opslag kwamen de dames van V.V.H amper tot hun recht in het spel, de pass was slordig waardoor spelverdeler Yvette met moeite haar aanvallers optimaal kon benutten. Ondanks de dames van Harlingen vochten om de set toch binnen te slepen kwam deze vechtlust iets aan de late kant.. ook deze set ging naar Zeus (17-25).

Die vechtlust namen de dames van Harlingen mee de 3de set in, en dit pakte goed uit. Harlingen speelde sterk waar Zeus veel moeite mee had, na een spelverdelingswissel waarbij Anniek de plaats overnam van Yvette waardoor V.V.H drieman sterk bij het net stond, toen ging het los! Harlingers mooiste was niet meer te stoppen deze set. Dankzij een serveserie van Regina keam Zeus moeilijk in het spel. Daarnaast vond Anniek haar aanvallers Iris, Alien en Anna goed, waardoor de ballen keihard over het net en binnen de lijnen werden gebeukt! Dit resulteerde ik een 25-15 setwinst voor VVH.

Op naar de 4de set en als het aan de dames van Harlingen lag nog niet de laatste set van deze wedstrijd. De set bleven we zo staan als we de 3de set waren geëindigd, helaas pakte dit niet zo geweldig uit al gauw stond Zeus op voorsprong en hadden de dames van Harlingen veel moeite om in het spel te komen. Na een terug wisseling van Yvette weer op de spelverdeling en Anniek weer op haar vertrouwde plekje in de diagonaal hoopten we dat we de rust weer wat konden vinden en weer een goed potje konden volleyballen, te laat.. Zeus had hun zinnen al op de winst gezet en dat konden de dames van Harlingen niks meer aan veranderen. (15-25).

Toch 1 puntje thuis weten te houden, maar we zetten ons er overheen en gaan volgende week weer keihard aan de bak. Aankomende zaterdag 24 november staat Oeverzwaluwen Dames 1 op het programma, aanmoediging is altijd welkom 17:00 in Koudum! Zien we jullie daar?