image_pdfimage_print

Verlies in de beker, maar winst in de competitie voor dames 1

Beker

Dinsdag speelde dames 1 voor de beker tegen Joure. Deze tegenstander speelt wel een niveau hoger, maar dat mocht de pret niet drukken want VVH zelf speelt tot nu toe ook erg stabiel en met veel plezier. Dus gingen onze deze wedstrijd in met de gedachte dat ze niks te verliezen hadden en dat ze de speelsters van Joure wel eens wat konden laten zien. De selectie voor deze wedstrijd bestond uit Anna, Nienke Marije, Iris, Anniek, Yvette, Alien en Regina. Marit was helaas afwezig omdat zij aan de andere kant van de wereld lekker vakantie aan het vieren was.

In de eerste set begon VVH met de volgende opstelling: Nienke Marije en Iris op de buiten, Alien en Regina op de mid, Anniek op de diagonaal en Yvette op de spelverdeling. Anna hield deze set de bank warm samen met coach Ous.

Deze set begon vliegend met de pass die goed aankwam en keihard werd binnen geramd door  Alien “Hoekzebinnen.” Hierna volgde een goeie opslagserie van Iris waarbij er goed werd uitverdedigd en alles keihard werd ingeslagen. Yvette speelde fantastisch op de spelverdeling en trok het hele blok uit elkaar waardoor de aanvallers alles hard binnen konden slaan. Door de voorsprong die was opgebouwd speelde VVH erg constant en bleven ze maar scoren. Iedereen had plezier in wat er werd gebracht. Deze set werd dan ook vliegend gewonnen met een stand van 25-16.

De tweede set begonnen VVH met dezelfde opstelling als in de eerste set. “Because never change a winning team.” Dit pakte helaas toch wel iets anders uit dan VVH had gehoopt. Joure begon beter te serveren waardoor de pass aan de Harlinger kant niet heel soepel verliep. Er werden teveel fouten gemaakt waardoor er een groot verschil in stand kwam. Toch bleef VVH positief maar de set ging naar Joure met een stand van 13-25.

De derde set begon Harlingen iets anders, waarbij ons topper Anna binnen de lijnen kwam. Iris mocht nu de bank warm houden en was natuurlijk inzetbaar op elke positie voor als dat nodig was. VVH begon met de intentie om de spirit van de eerste set weer op te pakken en lekker te gaan spelen met z’n allen. Ook deze set was het Joure die sterker aan het spelen was. De aanval bij de meiden van Joure liep beter waar VVH weinig tegen kon doen. Het was vooral veel ballen van vloer vegen maar tot aanvallen kwam het bijna niet. Deze set werd verloren met 25-9.

De vierde en alles beslissende set brak vervolgens aan. Als VVH deze zou winnen, was er nog een kans aanwezig om dan toch een ronde verder te komen in de beker. Deze set begonnen VVH wederom met een wissel. Iris kwam er in voor Anniek op de diagonaal. Er werd deze set aan beide kanten goed en hard geslagen maar het was Joure die sterker was en er met de setwinst vandoor ging. Deze set werd dan ook verloren met 15-25.

 

Competitie

De bekerwedstrijd eindigde dus helaas in de winst voor de dames van Joure, maar drie dagen later (vrijdag) mocht VVH al weer aan de bak. In Makkum mocht het aantreden tegen de gelijknamige club.  VVH begon de eerste set met Anna en Iris op de buiten, Regina en Alien op de mid, Yvette op de spelverdeling en Anniek op de dia en met Nienke Marije op de bank. Deze wedstrijd waren begon VVH zwak. De dames van VVH streden voor elke bal, maar konden de aanvallen niet lekker afmaken waardoor de meiden van Makkum meer punten scoorden. Daardoor wist de thuisploeg de set te winnen met 25-19.

 

Bij de tweede set begonnen de Harlinger dames met dezelfde opstelling en gingen ze met frisse moed er weer tegen aan. Ook deze set liepen het erg gelijk op. Om een voorsprong te krijgen werd Nienke Marije er in gewisseld voor Anniek. Door haar mooie serve serie namen we afstand en werden steeds meer ballen binnen gestampt. Deze set ging dan ook de Harlinger kant op met 23-25.

 

De derde set nam VVH de fijne winst van de vorige set mee en begonnen daarom sterk. De opstelling bleef staan met Nienke Marije op de dia. De pass kwam beter aan en door de heerlijke setupjes van Yvette ramden Anna en Iris de ballen keihard naar de grond. Toch wisten de dames van Makkum nog puntjes te scoren door prikballen. Maar na een mooie serve serie van Alien kwam er weer een voorsprong. De pass bleef hierna goed en de ballen in de aanval bleef men hard stampen. Een mooie setwinst voor de Harlinger strijders was het gevolg met een eindstand van 16-25.

 

De vierde set kwam Harlingen gelijk op een mooie voorsprong door de serveserie van Anna. Vervolgens liet VVH Makkum door slordige fouten weer terugkomen en moesten ze zich herpakken. Na deze kleine dip te hebben overwonnen, lag de pass weer beter en sloegen de aanvalsters de ballen weer mooi binnen op de buiten en op de achterover. De laatste set werd zodoende gewonnen met 21-25 en daarmee namen de Harlinger dames 4 punten mee naar huis.

 

Geen geweldige wedstrijd van VVH, maar wel genoeg voor 4 mooie punten. Het team heeft de volgende twee weekenden vrij, maar neemt het 27 oktober om 17.00 uur in eigen huis op tegen de VC Bolsward. Het belooft een spannende wedstrijd te worden dus alle support is meer dan welkom!