image_pdfimage_print

U leest het goed , we hebben sinds jaren weer een jongens team in Harlingen. Na veel inspanning vanuit de vereniging is in samenwerking met Franeker en Menaldum een jongensteam samengesteld. Vorig jaar was dit alleen nog trainen, maar dit jaar waren er genoeg om competitie te gaan spelen.  Joey, Remco, Kjell, Edgar, Ynte, Tom, Erik en onze laatste aanwinst uit Polen Dawid.

Er zijn inmiddels 5 wedstrijden gespeeld welke allemaal zijn gewonnen. Vrijdagavond was de wedstrijd tegen de nummer 2 SNVV uit Sint Nicolaasga. Hier hadden we de eerste wedstrijd met 2-1 van gewonnen, dus dat beloofde een spannende wedstrijd. De 1e set begonnen de jongens niet sterk en stonden ze direct met 4-0  achter. Het spel bleef onrustig met veel servefouten en zodoende kon SNVV  uitlopen naar 15-9. Door 2 sterke opslag beurten van Dawid en later Erik kwam men toch weer terug in de set tot 16-15. Hier nam SNVV een time out. Na de time out was het toch weer slordig en kon SNVV weer uitlopen naar 21-18. Ineens werden de jongens wakker en ging men knokken voor de punten. Dit resulteerde in een spannende slotfase van de set. Het werd 24-24,25-25 waarna SNVV een 3e setpoint kreeg en die ook benutte. Helaas dus de 1e set 27-25 verloren. In het begin van de 2e set bleven de Harlingers ook nog veel servefouten maken waardoor SNVV bij kon blijven. En ineens ging het draaien met de serve en werden ook de rally’s beter gespeeld. SNVV kreeg steeds meer moeite om punten te scoren. Via time outs van SNVV op 15-10 en 24-12 kwam VVH op set point die direct werd afgemaakt. 1-1. Op naar de laatste set. De jongens waren wakker en zetten de tegenstander meteen onder druk met een sterke service. SNVV wist hier niet goed mee om te gaan en VVH liep snel uit via 9-2 naar 15-5. De tegenstand was gebroken en VVH maakte in 1 keer de set uit. Eindstand 3e set 25-5 en dus 2-1 winst in de wedstijd. 

Wat een geweldige prestatie om naar 6 wedstrijden gewoon koploper te zijn in de competitie. Er zijn nog 4 wedstrijden te spelen, dus het ziet er goed uit. De sfeer in het team is uitstekend en ze gaan voor het kampioenschap, dat kun je aan de gezichten zien.