image_pdfimage_print

De vereniging wil graag het niveau van de jeugd  omhoog halen en is met een jeugdplan gestart. We zullen de komende jaren zien of dit vruchten gaat afwerpen. De meiden van MC1 spelen inmiddels al een aantal jaren samen. Vorig jaar in de 2e klas en nu bewust een klasse hoger in de 1e klas.  Zaterdag moesten Wendy, Anna, Marit, Fokje, Birgit, Esmee en Mirjam spelen tegen VC058 uit Leeuwarden. Mara was er zaterdag  jammer genoeg niet bij. De nummer vijf VVH tegen de nummer zeven VC058. Op voorhand zou je een spannende wedstrijd verwachten, maar dit bleek een onjuiste gedachte.
Al in de 1e set bleek VVH beter dan Leeuwarden. Vooral in de serve waren de Harlingers sterker, iets wat bij de jeugd erg belangrijk is. Waar men in het begin van de set nog wel een achterstand had van 6-2 kon men deze snel ombuigen naar een ruime voorsprong. De 1e set werd met 25-13 gewonnen. In de 2e set liep de serve iets minder waardoor VC058  langer mee kon doen in de set. Maar ook hier waren de meiden van VVH sterker. 25-19. Als je 2-0 voorstaat is de 3e set vaak moeilijk en dat bleek ook nu. De concentratie was iets minder en VC058 probeerde zich in de wedstrijd te knokken. Net op tijd was VVH weer bij de les en kon ook deze set worden gewonnen met 25-22, hetgeen het meegereisde publiek van de bezoekers ook duidelijk frustreerde.

Het verzet van VC058 was hierna gebroken, waardoor de laatste set weer gemakkelijk werd gewonnen met 25-14. Een 4-0 overwinning waardoor MC1 stijgt naar de 4e plaats in de competitie. Een prima prestatie omdat we vooraf niet wisten wat een niveau hoger ging doen.  Maar deze gezellige groep meiden doen het prima en ze kunnen de komende jaren als er hard gewerkt wordt nog veel stappen maken. Komende zaterdag is de ultieme test, want dan komt de nummer 1 SVW uit Workum op bezoek. Deze ploeg heeft nog geen set verloren en we gaan er alles aan doen om dat te veranderen.