image_pdfimage_print

Afgelopen vrijdag  speelden de dames van Harlingen in Workum tegen de nummer 2 op de ranglijst: het ervaren S.V.W. Met een beperkt aantal speelster gingen de dames richting Workum. Regina Van Der Kooij die we moesten missen vanwege de griep, terwijl Marit van Ingen zich nog niet helemaal op en top voelde (maar wel aanwezig was). Maar vakantieganger Yvette Meirink was wel weer van de partij! Coach Ous Spiekstra gaf als begin van de wedstrijd mee ‘’we hebben niks te verliezen’’ gewoon lekker ballen en je eigen spelletje spelen.

En zo begonnen de dames aan hun eerste set met Anna Schurer en Iris Hooghiemster als buitenaanvallers, Alien Hoekstra en Marit Van Ingen op de midaanval, Marieke Sinnema als spelverdeler en Anniek Punt als diagonaal. De set begon erg zwak voor de Harlingers. Workum zette veel druk met hun serve en aanval waardoor het bij de dames van Harlingen er niet echt uit kwam. Er werden weinig punten gescoord waardoor de set met 25-9 naar S.V.W. ging.

De Harlingers gaven niet op in de tweede en derde set bleven de dames positief en haalde alles er uit wat er in zat. Er werden ballen ingeramd en er werden mooie serveseries gemaakt. Yvette kwam nog binnen de lijnen als spelverdeler en Marieke en Anniek  wisselden elkaar af op de diagonaal. Toch was S.V.W. ook in deze sets weer te sterk. Met 25-14 en 25-11 gingen de punten naar Workum.

In de vierde en laatste set Harlingen begon sterk en wist het een mooie voorsprong op te bouwen. De dames konden vrijuit spelen zonder zich druk te maken over de stand en de setwinst kwam steeds dichterbij. Helaas dacht Workum daar anders over en begon het een tandje bij te zetten. Beide ploegen bleven tot het einde vechten voor die laatste punt maar toch was Workum in de slot fase weer te sterk en eindigde de set met 26-24 in Workummer voordeel.

Een 0-4 nederlaag was dus het gevolg, maar het was toch wel een positieve avond voor de dames. Ze speelden goed en bleven enthousiast. En na afloop hadden nog een lekkere taart! Want…. onze jongste speelster Marieke Sinnema was vrijdag eindelijk 17 geworden en daar moest op gedronken worden natuurlijk.

Vrijdag 9 maart staat de volgende wedstrijd weer op het programma en gaan we een balletje stampen in Blauwhuis om 19.00. Zien we je daar?