Het is even stil geweest rond het tweede damesteam. Om heel eerlijk te zijn waren onze belevenissen van de laatste tijd nu niet bepaald om over naar huis te schrijven. En misschien geldt dat ook wel een beetje voor ons spel…  Maar laat nu afgelopen vrijdag een interessante avond op het programma hebben gestaan: een ontmoeting met DE koploper:  VC Joure! 

 

De stand voorspelde vooraf niet veel goeds… De Jouster dames staan bovenaan met de volle buit aan punten. Ze hebben tot nu toe al hun wedstrijden gewonnen met 4-0. Ook de sterke jonge dames uit Bolsward rolden zij gemakkelijk met 4-0 op. En gezien onze eigen ervaring met Bolsward (weet u nog; het testbeeld?) waren we nu vastbesloten om er in elk geval een leuke avond van te maken. En zo werden dinsdag in de kantine plannen gesmeed om met elkaar te gaan eten van tevoren…  Extra bijzonder: zo lastig als het vaak is om een teamuitje te plannen aan het einde van het seizoen, zo makkelijk was het nu om 90% van het team mee te krijgen naar Hajé in Joure! Blijkbaar voelden we al aan ons water dat er in Joure verder niet veel te halen viel…

Kenners van dames 2 weten inmiddels wel dat het afstemmen van het vervoer richting wedstrijd altijd een boel discussie, en vooral vele appjes, oplevert. Zo snel als het etentje geregeld was, zo lang duurde het weer voordat het vervoer rond was. Dit had er mede mee te maken dat de dames uit sectie 1, de nieuwe auto van Tineke graag wilden uittesten. Geen rare geluiden meer in de eerste versnelling en olie peilen op de snelweg zou ook tot de verleden tijd behoren. Nou, dat wilden we meemaken!

Maar een nieuwe auto betekent ook dat nog niet altijd bekend is hoe het één en ander werkt… Blijkbaar zit er een magisch slot op de Volvo en zit het knopje van de kofferbak flink verstopt, met als gevolg dat we Ute bijna moesten laten staan in Zurich! Auto sectie 1 kwam dan ook stijlvol te laat aan bij Hajé. Gelukkig was de bestelling onderweg al doorgegeven via de app en waren we dus ruim op tijd voor de wedstrijd.

 

Tja, de wedstrijd zelf. Die hadden we net zo goed over kunnen slaan. Wij stonden met 6 vrouwen in een veld van 9×9 tegenover 12 Jouster dames in een veld van slechts 4 bij 4 groot…  Oh nee, dat was niet helemaal eerlijk geweest. Wat wel eerlijk is, is dat oud-divisionistes weer onderaan moeten beginnen… Kortom, deze wedstrijd praten we niet meer over en we strepen de nummer 1 stiekem gewoon weg van de ranglijst.

 

De terugweg van auto sectie 1 is dan wel weer het vermelden waard. De vluchtstrook moest toch al snel weer worden opgezocht! We horen u denken, dat kan toch niet waar zijn met zo’n nieuwe auto? Nou, wel dus…  Zo ergens bij Sneek merkte Annie op dat het toch wel wat begon te waaien achterin. Tessa vulde aan dat het ook ietwat lawaaiig was ten opzichte van de heenweg.. Stond de kofferbak wellicht nog open?!  Tineke stuurde behendig naar de vluchtstrook en Greta nam de nobele taak op zich om uit te stappen en te controleren. Aldaar bleek dat de Volvo vrolijk met wijd openstaande klep en een volle kofferbak tussen Joure en Sneek gereden had!

We horen u alweer denken; de dames zijn het vertrouwen in hun volleybalkwaliteiten zeker verloren en dachten de ballen en shirts onderweg wel achter te kunnen laten! Gelukkig voor VVH lag alles nog keurig in de kofferbak en heeft de openstaande klep hooguit als dikke spoiler gefungeerd.

Laten we hopen dat dames twee het aanstaande donderdag allemaal wat beter op een rijtje heeft!

Recommended Posts