Oeverzwaluwen

Vorige week zaterdag stond voor VVH dames 1 de uitwedstrijd tegen Oeverzwaluwen op het programma. In die wedstrijd kozen onze dames voor een nieuwe strategie. De eerste twee sets werden gebruikt als warming-up. Er werd gewoon een beetje lekker gevolleybald maar net niet goed genoeg. Toen begon de derde set en begonnen ze pas echt met volleyballen. De rally’s werden aanzienlijk langer, pass lag goed, de set-ups kwamen perfect in de handjes van de beukers aan het net die dan ook niks anders konden dan scoren. Helaas waren de Zwaluwen uit koudum erg ervaren en waren ze elk 2x zo lang als ons hele team met elkaar, waardoor ons dames 1 er niet door kon komen. De Zwaluwtjes gaven hun voorsprong dan ook niet uit handen. De vierde set was het puur ‘pakken wat je pakken kan’ en werd en bij de dames van Harlingen gevochten voor elke bal. Helaas kwamen ze wat te laat op gang want voor ze het wisten was ook deze set in handen van Koudum.

Achteraf bleek de gekozen strategie niet de juiste. In het vervolg is het dus beter vanaf de eerste set al te vlammen.

 

VC Drachten

Vier dagen later (afgelopen dinsdag) mocht dames 1 alweer de wei in. Ze moesten naar Drachten om een inhaalwedstrijd te spelen. Dit team staat op een nette derde plaats, dus dat het een zware wedstrijd zou worden was vooraf al duidelijk. Trainer/Coach Ous Spijkstra begon met Yvette op de spelverdeling, Anniek op de dia, Regina en Marit op de mid en Iris en Nienke Marije op de buiten.

 

Vanaf de eerste punten was de spanning te snijden en streden beide teams voor elke punt. De set liep daardoor ook erg gelijk op. Met een sterk begin aan de Harlinger kant kwamen zij op een voorsprong, maar door slordige fouten bij de laatste punten wist Drachten er net met de wist vandoor te gaan (27-25). In set twee wisten de Harlinger dames nog niet over de dames van Drachten heen te knallen, maar gaven zeker niet op. Er werd tot het einde door gevochten door beide teams, maar ook deze set ging nipt naar de thuis spelende ploeg. (25-23)

 

Ondanks de 2-0 achterstand, stapten de Harlinger dames vol goede moet de derde set binnen met versterking van Anna op de buiten die er in werd gewisseld voor Nienke Marije. De pass lag goed, de setupjes lagen perfect en de ballen werden op alle posities fijn binnen geramd. Harlingen kwam in de flow en Drachten wist hier niks meer op in te brengen. De set werd dan ook met 15-25 binnengesleept.

 

Op naar de vierde set, met Nienke Marije weer voor Anna op de buiten en Alien voor Marit op de mid. De flow bleef doorgaan aan de Harlinger kant, Drachten kwam meer terug maar door de sterke aanvallen van Iris en Nienke Marije was Harlingen ook deze set de betere kant. Deze set werd dan ook met 18-25 binnen gestampt.

 

De spannende, laatste set bleef de opstelling zoals hij stond. De dames van Harlingen moesten weer wat opscherpen na een kleine achterstand van 5 punten op de meiden van Drachten. Maar na een goede serve serie van Anniek werd de schade in gehaald en werden de meiden enthousiast! Door het enthousiasme werden de ballen nog harder binnen stampt en werd de wedstrijd met 2-3 gewonnen!

 

Dit brengt de dames van Harlingen weer 2 plekken omhoog in de ranking. Komend weekend mogen de dames er thuis weer tegen aan. Om 17.00 gaan ze los en alle support is welkom!

 

Recommended Posts