Afgelopen zaterdag stond de 11de wedstrijd voor de mannen van trainer Yke van der Wal op het programma.  Set Up uit IJsselmuiden mocht het in Harlingen opnemen tegen VVH. Ondanks dat VVH bij vlagen zeer behoorlijk speelde, wist het niet de overwinning binnen te slepen. Alle punten waren helaas voor de heren uit Overijssel.

 

Zoals zo vaak dit seizoen werden voorsprongen in sets weggegeven door een gebrek aan concentratie in de pass, de spelverdeling en de aanval. De bezoekers bleven eigenlijk gedurende de hele wedstrijd netjes, georganiseerd en stabiel spelen en dit bleek cruciaal om als eerste de benodigde 25 punten te bereiken. VVH scoorde misschien wel de mooiste (aanvals)punten, maar Set Up bleef keurig hun side-outs binnenhalen en wist vervolgens door zeer moeilijk te serveren VVH onder druk te zetten.

 

Het aantal individuele fouten aan Harlinger zijde was, net als bij de meeste voorgaande wedstrijden, hoger dan die van de tegenstander. Daarnaast werden veel kansen in de rally’s door een gebrek aan overtuiging niet verzilverd.  In de tweede divisie zijn dit de zaken die het verschil maken tussen teams en het frustreert bij De Skûtsjeboys dat dit stukje stabiliteit vaak ontbreekt.

 

Genoeg werk aan de winkel in de komende weken dus ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Stabiliteit en het gedurende de gehele wedstrijd vasthouden van de concentratie zullen de zaken zijn waaraan tijd besteed moet worden.  Op 12 januari wacht pas de volgende wedstrijd weer.  In Zwolle mag VVH dan aantreden tegen VC Zwolle.

Recommended Posts