Het eerste dames team van Harlingen mocht vandaag uitrukken naar het verre Balk. Ja jongens Balk! Je valt er bijna van de wereld af. We reisden af met 9 personen. Waaronder onze fantastisch fan Merle Mo en coach Ous. De selectie bestond uit Anna en Iris onze buitenspeelsters Alien en Regina die de midden verdedigen, Nienke Marije en Anniek op de diagonaal maar ook overal anders inzetbaar en Yvette op de spelverdelers.

De eerste set begon Anniek op de bank! Naast ons speelde het eerste van Balk waar nogal wat lawaai vandaan kwam waardoor de Harlingers iets afgeleid waren. De set begon wat rommelig, er werd niet genoeg druk gezet waardoor Balk een voorsprong pakte. Harlingen herpakte zich goed maar net te laat waardoor de setwinst voor Balk was (25-20).

Harlingen ging door met het volleybal waar ze mee geëindigd zijn in de eerste set. Zo bleef de opstelling hetzelfde. Harlingen speelde vlekkeloos. Er werd lekker aangevallen en genoeg druk gezet. De opslag lag in deze set ook een stuk beter dan de vorige waardoor Balk meer moeite kreeg met het goed brengen van de pass. Harlingen pakte deze set dan ook met een 13-25 als eindstand.

Met goeie moed zou Harlingen doorgaan met het zekere volleybal dat deze set gespeeld werd. Echter pakte dit iets anders uit. Anniek kwam er in voor Nienke Marije. Balk verdedigd op dit moment een zevende plek in de ranglijst en Harlingen de zesde. Om de spanning er war in te houden heeft Harlingen deze set gewoon weg gegeven aan Balk. Er is dan ook weinig te vertellen over deze set. Ieder had gewoon erg veel zin om een vijfde set te spelen.

Ja een vijfde set dus #again. Want in de thuiswedstrijd is er ook gewoon een vijf setter gespeeld. Harlingen begon deze set fantastisch. Er werd goed gereageerd op ballen en fanatiek gevolleybald. Zo was de eerste helft dan ook een voorsprong van 3-8. Ja en toen… Moest Harlingen weer naar de gedoemde kant waar er slecht werd gevolleybald. Ja een psychische strijd werd er gevoerd in plaats van dat er werd gevolleybald. Deze set werd dan ook jammer maar waar gewonnen door Balk met een stand van 15-12.

Helaas geen winst voor de Harlingers. Vol goede moed gaat Harlingen 23 februari de strijd aan met Drachten. De vorige keer is daar een wonderlijke prestatie neergezet van 2-3 winst. Ja wonderlijk om het feit dat het 2-0 achter stond. Dit belooft dus weer een spannende wedstrijd te worden. We zien jullie graag de 23ste om 19:15 in Drachten!!

Recommended Posts