Cascomontage/VVH H1 delft onderspit in Kampen

Kampen – Zaterdag mocht het eerste herenteam van Cascomontage/VVH H1  aantreden tegen Reflex H2. De mannen van trainer/coach Simon Deschamps zagen en roken kansen met de tegenstander uit Kampen, die voorafgaand aan deze wedstrijd nog maar twee punten hadden gehaald. Na de overwinning van vorige week thuis tegen Olhaco, hadden de mannen een flinke injectie met zelfvertrouwen toegediend gekregen. De mannen waren dan ook gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Echter was er afgelopen week door werk en ziekte een matige opkomst tijdens de trainingen. Dit was tijdens de wedstrijd ook duidelijk te merken. Vanaf het begin van de wedstrijd waren de Harlingers meer hun eigen tegenstander en kwamen niet er aan toe om zelf initiatief te nemen. Alleen aanvoerder Hedzer Wiersma haalde qua spel een ruime voldoende. De volgende mannen werden in de eerste set het veld ingestuurd. Rients Leijenaar en Marnik Agema als passer-lopers, Sjoerd Tekstra en Stefan de Jong als middenaanvallers, Meindert Paul Kwast als spelverdeler, Rik Sijtsma als diagonaal en Hedzer Wiersma als libero. Klaas en Pieter Leijenaar bogonnen naast Simon op de bank. 

Zoals al werd gezegd waren de Harlingers meer tegen zichzelf aan het spelen. Reflex nam meteen al een ruime voorsprong van 7-2. VVH was geen schim van de ploeg die vorige week knap Olhaco versloeg. De passing van de mannen lag over het algemeen goed, alleen de aanvallers wisten niet de om te gaan met de  lange blokkering van de Kampenaren. Ook tegenover een 1-mansblokkering kreeg VVH de bal vaak op de tenen terug, Pas halverwege de eerste set keerde het spel. Reflex maakte veel persoonlijke fouten waardoor VVH terug kwam in het spel. Rients, Stefan en Rik zorgen met hun service ervoor dat het gat werd gedicht en ook Marnik was op dreef en liet mooie dingen zien met zijn aanval vanaf de drie meter en op de buitenkant. Op 19-20 voor de Harlingers maakte Reflex maakte zoveel fouten maar VVH wist hier onvoldoende van te profiteren. Reflex rechte hierop de rug en maakt het karwei af. De eerste set ging met 25-22 naar de thuisploeg. 

De tweede set was één waarin VVH totaal niet thuis gaf. Ook in deze set kwam VVH moeizaam tot scoren. Meindert Paul probeerde alles wat hij kon om de aanvallers tegenover een eenmansblokkering te zetten, maar hierdoor werd zijn spel onnauwkeurig en voorspelbaar. Ook het inzetten van Klaas voor Sjoerd en Pieter voor Rients leverde geen ander spelbeeld op. Het was dan ook Reflex die met een groot verschil van 25-8 ook de tweede set in handen kreeg. 

 

De derde set liet aan het begin hetzelfde beeld zien. Reflex nam duidelijk de leiding en de Harlingers moesten in de achtervolging. Toch konden de aanvallers de Skûtsjeboys nu wel tot scoren komen. Marnik en Rients wisten meerdere keren de bal hard tegen de vloer te werken. Ook waren Stefan en Rik met hun service oppermachtig en bezorgden de uitploeg een voorsprong van 15-19. Toch wisten de Kampenaren het gat te dichten en probeerden ook deze set weer het initiatief te nemen. Doordat Hedzer een aantal magistrale reddingen liet zien kon de set toch door de Harlingers worden binnengehaald met 24-26. 

Toch een punt gehaald met hard werken en enthousiasme. VVH probeerde de goede lijn door te zetten naar de vierde set en deed dit heel aardig. Er werd slim gevolleybald en diverse keren de toppen van de vingers opgezocht en de bal werd ook tactisch een aantal keer mooi weggelegd. VVH bleef bij tot 14-14, maar moest toezien hoe Reflex met gemak nog een tandje bijschakelde en de Harlingers van zich afschudde. Reflec trok met 25-18 de laatste set naar zich toe. 

Vanaf het begin van de wedstrijd was Cascomontage/VVH H1 echt met zichzelf aan het worstelen en zat geen moment in de wedstrijd. Het terechte verlies werd dan ook verweten aan de opkomst van de afgelopen week op de trainingen. Ook kun je nog zien in het spel van de Harlingers dat het een nieuw team is wat nog aan elkaar moet wennen en vooral goed op elkaar afgestemd moet worden. Er zijn in elk geval weer een aantal zaken waarop getraind zal gaan worden voordat de volgende wedstrijd gespeeld gaat worden. Deze staat gepland op zaterdag 19 oktober 2019 om 17.00 uur. De mannen zullen het dan uit op moeten nemen in Groningen tegen Veracles. Deze ploeg staat op de laatste plaats, maar het blijkt wel dat dit helemaal niets zegt.   

  

Recommended Posts