image_pdfimage_print

Afgelopen zaterdag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de Harlinger formatie van trainer Yke van der Wal. Een voltallige selectie van 12 man, met ook de terug van weggeweeste speler Niels Wienbelt, kon niet voorkomen dat verloren werd van het tweede team van Sudosa/Desto.

 

Van meet af aan was VVH de onderliggende partij. Sudosa bleek over veel servedruk te beschikken en de passing van de Harlingers was hierdoor meermaals niet in staat om spelverdeler Ewout Schat goed te bedienen. Wanneer Ewout wel een goede set-up kon produceren, bleken de aanvallers ook nog eens slordig of krachteloos. Met 25-19 ging set één zodoende verloren en ook set twee bleek Assen sterker (25-14).

 

Aan Harlinger zijde werden verwoede pogingen gedaan om het spelbeeld te wijzigen, maar dit lukte slechts met veel moeite. De servepass onder leiding van Hedzer Wiersma was de laatste twee sets goed, waardoor Ewout dikwijls zijn aanvallers voor éénmans blokkeringen wist te zetten. De aanvallers aan de buitenkanten maakten echter een veelvoud aan onnodige fouten in deze situaties, waardoor de thuisploeg moeiteloos aangehaakt bleef. Eenmaal nabij de twintig puntengrens maakten de Skûtsjeboys het nog wat bonter qua fouten, want vier services op rij gingen fout. Sudosa kreeg zodoende de derde setwinst praktisch cadeau (25-21).

 

Het bonuspunt wat te verdienen vielen met het winnen van de vierde set was aan VVH vervolgens ook niet besteed. Organisatorisch was het slordig wat de Harlingers lieten zien en in de aanval en blokkering klopte het nog steeds van geen kant, waardoor Assen ook deze set eenvoudig won.

 

Er is dus nog veel werk aan de winkel voor het vlaggenschip van VVH.  Deze zaterdag staat echter de volgende wedstrijd al op het programma. Om 19.00 uur speelt de ploeg in eigen Waddenhal tegen het tweede team van VC Zwolle.