Skip to content

VVH DAMES 1 PAKT WEER 4 PUNTEN!!

Na twee weken vrij te hebben gehad mochten we vandaag weer in het trouwe blauw.  Vandaag mochten we het opnemen tegen de dames uit Joure. Met een brede selectie van wel acht personen gingen we het veld weer op.
We begonnen met Iris en Anna op de buiten, Ilse en Regina op de mid, Anniek op de diagonaal en Yvette op de spelverdeling. Alien en Mirthe begonnen op de bank.

Zoals altijd zijn de Harlinger dames te vergelijken met een oude diesel motor en willen we verder niet teveel kwijt over de eerste set. Kortom ze zijn net het weer, zo onvoorspelbaar als wat!
Want nu komt het mooie… De set is trouwens geëindigd in 14-25 erg onbelangrijk.
Nu komt het leuke dus.. de tweede set waren onze motortjes warm en gingen we beter spelen. Joure gaf zich niet makkelijk gewonnen, wat bleek in de lange en zware rally’s. We konden wel aan het zuurstof.
Gelukkig was het plezier in het spelletje weer terug en lagen de passes steeds beter. Alien en Mirthe werden ingebracht voor Ilse en Anna en zorgden ervoor dat we deze set gelukkig met 25-21 pakten.

De opstelling bleef ongewijzigd nadat we de tweede set hadden gepakt. Wat normaal gesproken altijd de lastigste set is voor de Harlinger dames, was nu de derde set een fluitje van een cent!
Joure wist niks in te brengen in het spel van Harlingen en werd daarom ook compleet weg geveegd.
Met een set van hooguit 10 minuten en 10 tegen punten gingen we met een 2-1 voorsprong in set standen door naar de laatste set.

Dan de vierde set. Om onze winning streak door te zetten moesten we deze wel pakken. We gingen vliegend van start en stonden gauw 6 punten voor.
Dit bleef eigenlijk zo tot het einde van de set tot dat het 23-18 stond. Ineens wisten we niet meer hoe we de punt moesten afmaken en lieten we Joure onnodig terug in het spel komen.
Voordat we het wisten stond het 24-24 en moesten we vol aan de bak. Met Regina aan de serve zat iedereen inclusief publiek in spanning. Gelukkig waren het 2 services waar Joure niks op terug had en wonnen we de set met 26-24.

Opnieuw een 3-1 winst voor Harlingers mooiste! We behouden onze mooie 5e plek. Zaterdag 7 maart om 17:00 mogen we nog een keer thuis aan de bak, dit keer tegen VC/Zeus2K D1 uit Sneek.
Deze behouden de 6e plek dus het belooft een spannende pot te worden!
We hopen jullie allemaal te zien in de Waddenhal!