image_pdfimage_print
Na 2 weekenden rust mochten de dames van VVH er weer tegen aan. Dit keer tegen de meiden van VC Bolsward 3. We waren weer compleet nadat 2 van onze spelers genoten hadden aan de andere kant van de wereld.
We begonnen met Iris en Nienke Marije op de buiten, Anniek op de dia, Yvette als spelverdeler en Marit en Alien op de mid. Een mooi en sterk begin leidde vrij snel tot een goede voorsprong. De dames uit Bolsward hadden weinig in te brengen op het dominante spel van Harlingen. Door de stabiele pass werden alle aanvalsposities goed benut en werden veel ballen heerlijk afgemaakt. Na een mooie serve serie van Nienke Marije wisten we dit spel door te zetten in de 2de set. Het dominante spel werd doorgezet en door de wissel met Regina kwam er een stevig blok aan de Harlinger kant. (20-25 set 1, 17-25 set 2)
De derde set, vol goede moed er tegen aan, misschien te makkelijk gedacht? De pass werd onstabiel en de dames van Harlingen werden slordiger aan het net, aan keihard aanvallen kwam zij niet meer toe. De meiden van Bolsward kwamen goed in het spel en wisten veel ballen van de vloer te vegen. De partijdige scheidsrechter maakte het onrustige team van Harlingen niet beter en de dames wisten niet meer op tijd uit hun dip te komen en eindigde de set in 25-16.
De 4de set, we hoopten de laatste, maar helaas mocht dit niet baten. Het onrustige, slordige spel zette door. Onnodige, vele fouten aan de Harlinger kant maakten het spel niet veel spannender. En weer wisten de Bolswarder meiden met de set winst er van door te gaan. (25-17)
2-2, laatste set, we konden nog alle kanten uit. Met een sterk begin van Iris met de serve wisten we een voorsprong te pakken. De sterke opslag van Bolsward wisten we niet goed te sturen en kwamen zo terecht in een achterstand. Ondanks de vechtlust kwamen we niet meer in het spel en ging ook deze laatste set er met 15-10 vandoor naar Bolsward. Een 3-2 nederlaag, al kunnen de meiden van VVH tevreden terug kijken op 2 heerlijke sets.
3 november gaan de meiden van Harlingen er weer vol tegen aan, dit keer tegen de dames uit balk. 17.00 ‘trappen’ zij af , kom jij de dames naar de winst toe juigen?