image_pdfimage_print

Na een weekje stilte zetten we de avonturen van dames 2 maar weer eens in de spotlight. Donderdag 25 januari stond de late thuiswedstrijd tegen Grou dames 2 op het programma.  Het ging om de nummer 2 tegen de nummer 4, dus deze wedstrijd moest niet te licht opgevat worden…

Coach Yvonne begon met Anneke op de spelverdeling en Janke in de diagonaal, Jorien en Mirjam op de midposities en met Tineke en Greta op de buitenaanval. De bank werd warm gehouden door Marit, Tessa en (een niet helemaal fitte) Ute. De dames binnen de lijnen kregen de opdracht om direct het spel te maken, traag starten was een absolute ‘no go’. Die opdracht werd goed in de oren geknoopt; vanaf het begin werd er hard gewerkt en alert gespeeld.  Ook de 3-meter aanval werd relatief vaak (en met succes) ingezet. We zullen het licht direct maar laten schijnen voor de mensen; de eindstand van de eerste set was 25-11.

 

De laatste tijd lijken we wat moeite te hebben met de ‘roemruchte’ tweede set.. We hebben wel eens last van een ‘inkakmomentje’… Dit zien we natuurlijk liever niet aan het licht komen, dus werd de opstelling niet veranderd en bleven de instructies van de eerste set van kracht.  Alleen kwam dit in de uitvoering niet helemaal tot zijn recht. Hoewel er nog steeds hard werd gewerkt, was het spel rommelig en liepen we elkaar in de weg. Yvonne nam een time-out om ons even streng toe te spreken. Gelukkig zijn (oude) vogels niet licht te vangen: we vochten ons terug tot 11-11 gelijk en bouwden deze voorsprong daarna uit.  Grou kon nog meekomen tot de 20 punten grens maar daarna waren wij de sterkere:  25-20.

 

De vorige set was wel duidelijk geworden dat we de dames uit Grou geen kans moesten geven om in hun spel te komen.  Marit en Tessa betraden het veld voor Tineke en Mirjam. Met deze nieuwe energie in het veld werd er vol enthousiasme aan de derde set begonnen. Maar toen….. in één klap was het donker in de hal! De scheidsrechter viel bijna van haar stoel van schrik en beide teams lagen in een deuk van het lachen. Al snel kwam aan het licht dat de beheerder ‘even vergeten’ was dat er nog een wedstrijd gespeeld werd en dus de lampen maar uit gedaan had!

Gelukkig was dit snel opgelost en kon de wedstrijd worden hervat. De set werd met prima verzorgd spel en leuke rally’s uitgespeeld. In deze laatste set konden we onze eigen aanval weer goed opbouwen. Anneke kon door de goede pass lekker variëren met haar set-ups waardoor iedereen een kans kreeg in de aanval. Via een directe score vanaf linksbuiten werd met 25-15 de 3-0 winst binnengesleept door VVH!

 

De kantine bleek na afloop nagenoeg leeg, dus rondde dames 2 de avond in stijl af door ook hier het licht uit te doen.  Volgende week is het vakantie en staat de helft van het team op de lange latten. Over 2 weken spelen we op dezelfde tijd, en op dezelfde plaats tegen (bijna) dezelfde tegenstander: namelijk Grou dames 1.

 

(Tessa)