Eerste thuis overwinning voor Dames VVH 1

Vorige week is de competitie voor de dames uit Harlingen al begonnen. Er werd gespeeld tegen de dames uit Joure. Waar we een vliegende start maakten (te vliegend). De eerste set werd namelijk met 8-25 gewonnen. Hierna werd er aan de kant vergeten hoe te volleyballen. Het was vooral de passing die niet liep aan de kant van Harlingen waardoor er niet meer werd gescoord. Voor de coach dus de taak om dit voor de volgende wedstrijd goed op orde te krijgen.

Het was de eerste thuiswedstrijd voor de dames en we mochten het opnemen tegen de swette switters, een nog onbekend team voor ons. We begonnen deze wedstrijd met de volgende opstelling: Yvette op de spelverdeling, Anniek op de diagonaal, Anna en Iris op de buiten en Alien en Regina op de mid positie. Ilse en Mirthe begonnen op de bank. We begonnen gelijk erg goed te spelen, de speelster wisten wat ze aan elkaar hadden en stonden erg solide te spelen. De passing lag goed waardoor Yvette het spel prachtig kon verdelen en het zo de tegenstanders erg lastig maakte op de blokkering en verdediging op orde te krijgen. In het bijzonder Anna die als een kanon stond aan te vallen (de gehele wedstrijd). De eerste set werd hierdoor ook bij VVH gehouden met een stand van 25-20.

De tweede set begonnen we in dezelfde opstelling, because never change a winning team. Deze set werd er alleen nog maar beter gespeeld. Er werden aan onze kant weinig fouten gemaakt. De dames bleven hun eigen spelletje spelen waardoor de tegenstanders weinig kans maakten. Alien die in deze set een paar keer de ballen dwars door de vloer heen sloeg. Iedereen stond lekker te spelen. Het spel werd wederom goed verdeeld en iedereen kwam aan bod om de nodige punten te scoren. Deze set werd dus ook vrij makkelijk binnen gehaald met een eind stand van 25-15.

Ook de derde set werd er doorgespeeld met dezelfde zes speelsters. Ilse en Mirthe natuurlijk niet onbelangrijk die even hard mee deden buiten de lijnen. De dames van Harlingen kregen het deze set iets moeilijker. Aan de andere kant werd er duidelijk agressiever gespeeld. Ze zetten meer druk. Vooral met de opslag waardoor de side-out niet altijd even goed werd benut. De andere kant kwam meer aan aanvallen toe. Er werd iets rommeliger gespeeld aan de kant van Harlingen. Meer persoonlijke fouten. Er moest net even een stap meer worden gezet. Er werd in het laatst nog een wissel gedaan, Ilse kwam achterin voor Alien. Na een spannende heen weer punten telling werd de set en tevens wedstrijd gewonnen door de meiden van Harlingen. Met een stand van 28-26.

De vierde set begonnen we met de zes zoals we de laatste set waren geëindigd. Er werd aan de Harlinger kant wat makkelijker gespeeld. Meer persoonlijke fouten. Het leek er op dat we al onze energie in de afgelopen drie sets hadden gestoken. We werden wat meegetrokken in het speeltempo van de tegenstanders. Hierdoor konden we niet goed meer ons eigen spel spelen. Anna werd nog gewisseld voor Mirthe die goed de nodige punten pakte. Helaas was het net niet genoeg en ging de setwinst naar de Swette Switters met 23-25.

Deze overwinning is een goede start voor het jonge team van Harlingen, met ja een gemiddelde leeftijd van 19!! Het enthousiasme was te zien bij de spelers. Dit motiveert ons weer om volgende week weer de nodige punten mee te pakken en dit keer tegen BEO bakhuizen om 21:00.

Recommended Posts