Dames VVH 1 nipt naar verlies in Bakuizen

Afgelopen vrijdag mochten de dames van VVH weer in actie komen. En deze week tegen BEO Bakhuizen.  Voor ons één van de verste reizen van het seizoen, want zeg nou zelf hier val je toch bijna van wereld af. De routeplanning stond aan en zo konden we de reis beginnen,  wat niet al te soepel liep aangezien die hele oprit vanaf Harlingen  tot en met Kimswerd er uit lag… Na deze kink in de kabel voor Yvette dus de taak om het gas nog iets harder in te drukken om zo toch op tijd te zijn voor de wedstrijd.

Deze wedstrijd waren we met zeven man sterk, Alien kon helaas door werkomstandigheden niet aanwezig zijn. Ook Ous was helaas niet aanwezig deze wedstrijd. Als vervangend coach hebben we Anton van der Kooij gevraagd die ons dit seizoen al eerder had gecoacht. De set begonnen we met Yvette op de spelverdeling, Anniek in de diagonaal, Anna en Iris op de buiten en Ilse en Regina op de mid. Mirthe begon deze set op de bank. Van de coach kregen we mee om de passing gelijk goed te beginnen (dieper zitten dan de coach) en de serve binnen de lijnen te houden, hier ligt bij Harlinger dames de grootste moeite. De set begon vol enthousiasme en werd goed gespeeld aan de Harlinger kant en er werden weinig fouten gemaakt. De passing wist Yvette goed te bereiken waardoor het kwestie van keihard in beuken was. Deze set werd gewonnen met een eindstand van 16-25.

De opstelling bleef in deze set ongewijzigd. Ook in deze set was het belangrijk om ons eigen spel te blijven spelen. Echter begon de set erg matig. Iedereen stond wat te dromen in het veld waardoor er veel fouten werden gemaakt. Inmiddels stonden we 13-3 achter. Een goed moment om een time-out aan te vragen  waarin iedereen even goed werd opgepept. Dit had een goed effect want we begonnen weer beter te volleyballen. VVH pakte zijn eigen spelletje weer op en bleef constant spelen. Helaas werd het volleybal net wat te laat opgepakt en werd deze set door BEO binnen gehaald met een eindstand van 25-20.

De derde set kwam Mirthe binnen lijnen voor Anna. De Harlinger dames bleven doorspelen op het niveau dat ze de vorige set zijn geëindigd. Er werd weer vertrouwd gevolleybald en de spelers wisten hun taken goed. Helaas lieten de Harlingers het deze set wat liggen in de passing vanuit een opslag van de andere kant. Het was een diepe, harde opslag die we niet onder controle kregen. Hier werden veel punten mee verspeeld. Na een time-out herpakten we ons toch weer en konden weer goed bijkomen. Er werd weer solide gespeeld en knap aangevallen.  Na een paar onterechte beslissingen van de scheidsrechter werd de stand gelijk tot een 23-23. VVH begon wat tegen zichzelf te spelen en gaf deze set cadeau aan de dames van BEO. De set werd verloren met 25-23.

De vierde set kwam Anna weer binnen de lijnen en mocht Iris plaats nemen op de bank. We begonnen de set matig, er werd slordig gespeeld en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Na een time-out met veel tips sloeg het helemaal om. We kwamen weer in ons eigen spelletje en stonden Anna en Mirthe lekker te beuken aan het net. Wederom werd Harlingen een paar keer afgefloten door de scheids op onterechte punten, na een klein woordenwisseling tussen de scheids en Regina moest Harlingen zich weer herpakken. Het publiek en BEO zelf die geen seconde stil waren maakte het lastig om goed te kunnen communiceren aan de Harlinger kant. Echter lieten we ons niet kennen en bleven ons eigen spel spelen. Na een prachtige aanval van Anniek (die scoorde), was het Yvette die een mis stap maakte, waardoor er lichtelijk stress ontstond aan de Harlinger kant aangezien we maar één spelverdeelster hebben. Maar ze liet zich niet kennen  en na even een momentje rust stond ze weer fantastisch te spelen. BEO die dacht er vandoor te kunnen gaan met het punt na de korte onderbreking werd even terug gefloten. De Harlingers wonnen deze set met 18-25.

Een vijfde set dus op het programma. Deze set kwam Iris nu binnen de lijnen voor Anniek. Er werd aan beide kanten goed gespeeld. De aanvalsdruk aan de kant van Harlingen lag hoger echter waren en de goed bedachte van BEO die veel punten scoorden. De laatste set ging dan ook gelijk op. Toch liep het aan de kant van BEO toch net iets beter, ze wisten hun posities erg goed te houden en verdedigden erg sterk. De set en tevens wedstrijd winst werd dan ook door BEO binnengehaald. De set eindigde met een stand van 15-10.

Als team waren wij niet ontevreden over het behaalde resultaat er werd goed gespeeld en er zit steeds meer vertrouwen in. Ook de coach was tevreden over de gespeelde wedstrijd. De wedstrijd is verloren de dip-momenten die wij hadden, dit is voor ons een verbeterpunt waar we aan zullen werken. De volgende wedstrijd die voor ons op het programma staat is komende dinsdag voor de Beker. Wij spelen thuis in de waddenhal tegen A.V.C. DS 2 om 19:00 uur. In de gewone competitie spelen wij weer op de vrijdag tegen S.N.V.V. (Sint Nicolaasga) om 20:45.

Recommended Posts