Skip to content

Dames VVH heeft selectie voor nieuwe seizoen rond

Ondanks dat ook het afgelopen seizoen door Corona niet kon worden uitgespeeld.

VVH-dames 1 heeft de selectie voor komend seizoen rond

en het komende seizoen op dit moment ook nog onduidelijk is, zijn de voorbereidingen voor het komende seizoen bij Volleybal Vereniging Harlingen al wel in volle gang. Zo zwaait Ous Spijkstra bij het eerste damesteam van VVH na 5 jaar af als trainer/coach. Tijdens deze periode heeft hij ervoor gezorgd dat er een sterk en jong damesteam staat met veel potentie. Ook zijn door inbreng diverse speelsters, ondanks interesse van andere verenigingen het team trouw gebleven. Ous gaat VVH niet verlaten maar neemt binnen VVH de plek in van Simon Middendorp in, als trainer/coach van heren 1. Meindert Paul Kwast is voor het komende seizoen aangesteld als nieuwe trainer van het eerste damesteam.

Hij heeft de beschikking over Anna Schurer, Mirthe Yntema, Iris Hooghiemster, Anique Halma, Regina van der Kooij, Ilse Yntema, Yvette Meijerink , Anniek Punt en Senna Jeeninga. Zij hebben allemaal toegezegd ook aankomend seizoen uit te willen komen voor VVH. Op dit moment is Anna nog herstellende van een knieblessure en zal naar alle waarschijnlijkheid de start van het seizoen nog niet gaan halen. Daarom zal zij in eerste instantie de rol van assistent-trainer op zich gaan nemen en als zij hersteld is zij weer onderdeel van het team. Ilse Yntema gaat een studie volgen in Utrecht en zal hierdoor alleen in de weekenden beschikbaar zijn voor het team. Om een rol van betekenis in de competitie te kunnen spelen is het van belang om meer speelsters ter beschikking te hebben. VVHdames 1 is daarom op zoek gegaan naar speelsters die een versterking kunnen zijn voor het team.  

Door deze zoektocht heeft VVHdames 1 zich weten te versterken met de volgende speelsters:

Lisanne Oudshoorn: Heeft 12 seizoenen lang gevolleybald bij VC058 in Leeuwarden. Na een seizoen te zijn gestopt vanwege haar studie en het gevoel dat zij zichzelf niet meer verder kon ontwikkelen in Leeuwarden, ziet zij bij VVH een nieuwe uitdaging. Lisanne heeft de ambitie samen met VVH te bouwen aan een team voor de toekomst en uit te komen op een hoger niveau in het volleybal. Lisanne komt uit op de passer-loperpositie, maar zou eventueel ook nog als diagonaal of libero uit de voeten kunnen.

Manon van Bronkhorst: Heeft jarenlang bij DSVS in Menaam gevolleybald in de jeugd. Met het jeugdteam waarin ze speelde heeft ze op topklasse niveau geacteerd. Ze had het heel erg naar haar zin bij DSVS. Echter valt nu het team daar uit elkaar en is zij op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging. Zodoende kwam zij uit bij VVH. Na een keer mee te hebben getraind met VVHdames 1, was de samenstelling van het jonge team en de ambitie doorslaggevend voor haar. Manon zal aankomend seizoen uit gaan komen als midden aanvalster.

Kyra Gaffelman: Speelde samen met Manon samen bij DSVS in de topklasse. Ook zij was op zoek naar een nieuwe uitdaging, vanwege het uit elkaar vallen van het team. Toen zij samen met Manon hadden meegetraind bij VVH was ook zij er snel uit dat ze komend seizoen voor VVH uit wil gaan komen. Ook Kyra is een welkome aanvulling voor het team en zal komend seizoen op zowel de buitenaanval als de diagonaalpositie te zien zijn.

Met de komst van Lisanne, Manon en Kyra komt de selectie van VVH op 12 speelsters en is zodoende compleet. De nieuwe trainer Meindert Paul Kwast is met deze selectie meer als tevreden: “Ik ben blij dat we zoveel beschikbare speelsters hebben om de competitie mee in te gaan. Ook voor trainingen is dit erg belangrijk. Als je elke training maar met 7 vrouwen op het veld staat motiveert dat niet en kun je niet alle onderdelen goed trainen. Bovendien hebben we ook een jonge selectie waar veel potentie in zit. We kunnen dit seizoen een echt een stap omhoog maken en daarvoor is een grote selectie ook heel erg belangrijk. Als je moet “knokken” voor je plek, zal je niet alleen zelf, maar het hele team beter gaan worden. Ik heb echt heel erg veel zin in het seizoen en ik hoop dat we deze keer het seizoen kunnen afmaken. Als we dan ook nog op een plek eindigen die het recht geeft op promotie dan is dat alleen maar een leuke extra”.

 

Waarschijnlijk zullen de dames in augustus al gaan starten aan het nieuwe seizoen. Zodat het nieuwe team aan elkaar kan wennen en op elkaar ingespeeld kan raken