Dames Lunenborg Plus / VVH kennen een degelijke start nieuwe seizoen

Daar zijn we weer!!
Na een hele lang pauze mochten we eindelijk weer een balletje slaan.
Met een ruime selectie, maar liefst 12 spelers, begint het dames team van Harlingen weer met volle moed.

De selectie dit jaar bestaat uit de volgende speelsters :
Op de spelverdeling Yvette Meirink 
Diagonaal speelsters Senna Jeeninga en Anniek Punt
Midaanvalsters Ilse Yntema, Anique Halma en Manon van Bronkhorst
Buitenaanvalsters Iris Hooghiemster, Mirthe Yntema, Lisanne Oudshoorn en Regina van der Kooij en last but not least Kyra Graffelman als Libero.
Anna Schurer kan dit seizoen helaas niet meedoen vanwege een knieblessure. 
Het moest allemaal weer wat op gang komen maar hier dan het eerste verslagje weer. 

Korte samenvatting van de voorgaande uit wedstrijden.
Met onze nieuwe selectie werd als eerste afgereisd naar Sneek, Iris wel aanwezig maar niet inzetbaar wegens een elleboog blessure.
In het spel kon je merken dat iedereen weer wat wennen moest. Aan het spel en aan elkaar. Een wedstrijd waaruit we konden zien waar nog aan gewerkt moet worden. De wedstrijd werd met 3-1 gewonnen. 

Onze tweede wedstrijd, tevens ook een uit wedstrijd.
Deze werd gespeeld tegen CoVos een bekend team voor de Harlingers. Een routine team waar we het altijd lastig tegen hebben. Om een lang verhaal kort te maken een wedstrijd waar we met name tegen onszelf aan het volleyballen waren.
Een spannende wedstrijd met standen die niet ver uit elkaar lagen. Helaas werd de wedstrijd verloren met 4-0. 

V.V.H. – vc Joure 3

Afgelopen zaterdag mochten we eindelijk weer in onze eigen vertrouwde hal spelen. Met 11 vrouw sterk waren de dames er helemaal klaar voor. Ze mochten een balletje spelen tegen de dames van vc Joure dames 3.

Coach Anton begon de eerste set met Yvette op de spelverdeling, Anniek in de diagonaal, Regina en Mirthe mochten rammen op de buiten positie en Ilse en Anique die mochten aan de bak op de mid positie, ook was onze libero Kyra binnen de lijnen voor het pass werk. Iris, Lisanne, Senna en Manon begonnen op de wissel. 

De dames gingen de wedstrijd goed van start en zetten Joure gelijk stevig onder druk. Met een goeie opslagserie van Regina en Anique kon Joure maar moeilijk in het spel komen en liep het aan de kant van de Harlingers prima. Alles lukte. De eerste set werd dan ook gewonnen met een eindstand van 25-15! 

De tweede set werd gespeeld met dezelfde zes spelers als de voorgaande. Ook deze set werd het spelniveau goed vast gehouden. Het waren de Harlingers die het spel bepaalden. Er werd een goed druk gezet op het spel van Joure met diepe opslag en erg hoge aanvalsdruk. De set werd dan ook gewonnen 25-20.

Opdracht die werd meegegeven voor deze set is het spelniveau vast te houden en vanaf het begin gelijk vol enthousiasme te beginnen en onze eigen snelheid te behouden. Deze set kwam Manon binnen de lijn voor Anique. 

Het spel begon matig. De passing die de afgelopen sets prima lag werd deze set erg onder druk gezet door de dames van Joure. Het werd een rommelig spel met veel oplos ballen en weinig eigen spel. Halverwege de set kwam Iris binnen de lijnen voor Mirthe om ons eigen spel weer op te pakken.
Het bleef een erg rommelig spel met veel persoonlijke fouten. Toch werd er nog gewonnen met een eindstand van 25-23. Een echt vechters set. Hierdoor werd de winst wel binnengehaald. 

In de laatste set kregen de dames van VVH het toch wel echt zwaar.
Joure zat goed in het spel en de Harlingers wisten niet meer direct te scoren.
Ook was het weer de serve druk van Joure waar Harlingen weinig tot geen reactie op kon bieden. Ondanks Anniek haar strakke serve serie langs de lijnen die voor VVH nog heel wat punten heeft opgeleverd, trokken ze deze set toch aan het kortste eind en ging de set dan ook met 16-25 naar Joure. 

Maar die set vergeten we snel met een mooie eerste drie sets hebben we toch de winst! (3-1) 

De eerst volgende wedstrijd zal weer in de Waddenhal zijn en dan komen de dames van BEO (Bakhuizen) op bezoek. 

Zaterdag 16 oktober om 17.00 in de waddenhal tot dan!

Recommended Posts