image_pdfimage_print

Vrijdag 6 oktober werd dames 2 om 19.00 uur verwacht in de sporthal te Koudum, voor een ontmoeting met Molkwar dames 1.

Nu zijn wij niet zo’n professioneel team dat voor de wedstrijd nog een uur de tijd neemt voor een strategiebespreking en wedstrijdanalyse van de tegenstander. Maar desondanks betekende 19.00 uur spelen wel dat we ‘berevroeg’ moesten vertrekken!  De één had haar bordje nasi amper leeg toen de taxi voor reed en de ander besloot voor het gemak ’s middags maar vast warm te eten. Gelukkig was Annie op alles voorbereid en had zij het toetje bij zich. Na de wedstrijd zouden we kunnen bepalen of dit onder de noemer overwinningsvoer of troostvoer zou vallen…

Dat gezegd hebbende, vertrok de karavaan richting Koudum. Eensgezind als dames 2 is, kwamen beide auto’s tegelijk aan en konden we ons imago als professioneel sportteam nog even volhouden. Onze spelersbus? Ja die staat om de hoek, die kon de draai op de parkeerplaats niet halen 😉

In de zeer knusse kleedkamer (lees: formaatje bezemkast) toverden we onze schone shirts uit de tas en vervolgens togen we naar de sportzaal.  Alhoewel, de zaal had meer weg van een vrieskist en we hadden direct spijt dat we ons thermo-ondergoed thuis hadden gelaten..

 

Terwijl we stonden te wachten, werd het veld voor ons opgebouwd. Goh, zou onze tegenstander onze professionaliteit kennen en een speciale veldcrew ingevlogen hebben?  Maar de tegenstander zelf was ook nog nergens te bekennen. Dan nog maar even een sanitaire stop maken. Bij terugkeer naar de zaal ontdekten we dat de zaal ook als bioscoop werd gebruikt? Althans, als we het bordje boven de deuren mochten geloven…  Nou, wie weet konden we er een goede en snelle actiefilm van maken vanavond! Maar dat het schouwspel meer op Goede tijden, Slechte tijden zou gaan lijken hadden wij van tevoren ook niet bedacht…

 

Greta was vanwege haar blessure bij voorbaat op de bank geparkeerd met de stempel ‘foutloos’, waardoor de overige 8 speelsters ervoor moesten zorgen dat er 5 punten mee naar Harlingen gingen. Yvonne maakte vervolgens de eerste fout, door te benoemen dat Annie en Jorien voor “de rest van de wedstrijd” de midposities zouden bezetten. Maar al na anderhalve set was daar het noodscenario;  ook Annie moest het veld verlaten met een blessure. Yvonne trok de trukendoos (of  EHBO doos) open en wisselde Lisanne noodgedwongen in op mid voor de rest van de set.  Deze scene zorgde natuurlijk voor de nodige onrust en chaos in het veld, waardoor de speelsters binnen de lijnen in elk geval geen last meer hadden van de lage temperatuur. Hierdoor kon de diesel blijven draaien en werd  gelukkig ook de 2e set gewonnen.

Tineke voelde al een tijdje aan dat dit zou kunnen gebeuren en was dus al druk aan het oefenen geslagen op de midpositie. Zij deed het dan ook prima als stand-in voor Annie! De rest erom heen moest zorgen dat de grote wisseltruc niet teveel opviel. In eerste instantie verliep dat prima! Met Tessa aan serve werd een voorsprong van 10 punten opgebouwd! Maar Molkwar liet zich niet zomaar inpakken en knokte zich terug. Gelukkig was de marge net groot genoeg en konden we wederom setwinst bijschrijven.

Van de laatste scenes in de derde set had de bank het zelfs warm gekregen en dus was de opdracht voor set 4 om het snel af te maken. Er werd gewaagde doelstelling gesteld: om 20.45 uur onder de warme douche staan.  En dat was misschien nog wel de grootste fout van de avond… Molkwar dacht de achilleshiel van VVH gevonden te hebben want bijna alles ging mis. Er moest vervolgens een achterstand van 6 punten worden goed gemaakt… Maar, gelukkig hebben wij Duits bloed in het team en die Mannschaft knokte zich terug! In de laatste minuten kwamen we alsnog op voorsprong door sterk te verdedigen en te scoren als het echt moet. Molkwar droop af en zo gingen er toch nog 5 (belangrijke) punten mee naar Harlingen!

In de kantine stond het toetje al klaar:  bier & bokkepootjestaart als overwinningsvoer.
Daarnaast stond er een belangrijke bespreking op de agenda, namelijk het teamuitje. In januari staat er een uitje naar Duitsland op het programma en zullen we ons debuut maken als internationals. Die VVH Damen Mannschaft 2 zal dan een oefenwedstrijd spelen tegen Ute haar oude team!  Kortom; wij gaan Europa in!!