Skip to content

Cascomontage/VVH heren 1 naar knappe winst in IJsselmuiden

Maximale uit de contributie

Vechtlust en spanning

Vorige week vrijdag reden de mannen van Cascomontage VVH Heren 1 richting IJsselmuiden voor de tweede wedstrijd van dit seizoen.
Echter ontbraken er een aantal mannen bij deze kruistocht. Reinier Kwast had last van een hardnekkige blessure en Meindert Paul Kwast was verhinderd voor deze pot. Dit betekende dat Jeroen Meijer in de tweede wedstrijd van dit seizoen de hoofdpositie op de spelverdeling op zich moest nemen. Het beukijzer op de diagonaalpositie (Reinier) ontbrak dus en deze rol werd deze dag vervuld door Rik Sijtsma. Floris Meijer was geblesseerd aan zijn pink en Rients Leijenaar speelde eveneens niet mee vanwege ziekte. Sjoerd Tekstra en Stefan de Jong stonden op de mid-posities. Marnik Agema en Henrijs Bernans stonden klaar voor de buitenaanval. Passbaas, Pieter Leijenaar, stond op zijn vertrouwde libero-positie. Tot slot nam Klaas Leijenaar vandaag de coaching op zich, terwijl hij ook nog op papier stond als speler.

Er ontbraken een aantal spelers en de wedstrijd stond op een vrijdag ingepland. Allemaal feiten die normaal gezien niet in het voordeel werken. Ondanks deze nadelige elementen, begonnen de mannen van Cascvomontage VVH heren 1 vol goede moed aan de wedstrijd. Jeroen Meijer wist een voorsprong te realiseren van 5 – 0 met alleen zijn service. Tot de stand van 12 – 12 waren beide teams aan elkaar gewaagd en ging het gelijk op. Helaas viel onze aanval op de buitenkant tegen en kregen we een serie lastige services te verwerken. Vanaf dat punt ging het heel snel. Deze set eindigde in een pittige nederlaag. 15 – 25 voor Set Up.

Klaas begon deze 2e set met dezelfde 6 mannen. Dit bleek een goede keuze te zijn. De buitenkant wist, met Marnik en Henrijs, meer te scoren en de mannen op de midden wisten ervoor te zorgen dat er veel dreiging op bleef, waardoor de blokkering van IJselmuiden op de buitekant niet kon worden dichtgezet. Ook Rik Sijtsma sloeg de ballen op diagonaal hard binnen. Met overtuigend spel wisten de mannen van VVH de set naar zich toe te trekken. De service was stabiel en er werd in de verdediging gevochten als leeuwen. De set eindigde in het voordeel van VVH met 25 – 23.

De 3e set zag er net zo goed uit. De verdediging stond als een huis en vooral Marnik sloeg de ballen bijna door de vloer heen. Aan het einde van de set bracht coach Klaas Leijenaar zichzelf in om te serveren. Dit bleek een gouden beslissing te zijn. De bal viel bij Set Up op de grond en de set werd verzegeld met een 21 – 25 overwinning.

Set vier begon slordig. VVH wist goed terug te komen en kreeg veel kansen. Helaas werden deze niet voldoende benut door onze aanvalslinie, en ging deze set met 20 – 25 naar Set Up. Dit betekende wederom een 5setter.

Jeroen liet aan het team weten dat hij last had van zijn bovenbeen. Het springen en rennen ging steeds minder. Toch wilde hij graag doorspelen. De mannen van Cascomontage heren 1 voelden kansen hier in IJsselmuiden. Er werd sterk aan deze set begonnen. Door goed serveerwerk, sterke verdediging en verwoestende aanvallen wisten we de set aan het einde toch overtuigend te winnen met 15 – 11. De vreugde binnen het team was enorm. Een uitwedstrijd winnen tegen een sterke tegenstander met 4 man minder, is een fantastische prestatie.