Skip to content

Het verhaal bij een foto

Een bijzonder tegenstander van Heren 1 door de jaren heen waren de mannen van de Skarneklappers uit Scharnegoutum.
Onze heren hebben menig potje tegen deze heren gespeeld in diverse klassen.

Dit vrienden team kreeg op een gegeven moment de welkome inbreng van 3 bekende volleyballers.
De olympische kampioenen uit Sneek , Jan Posthuma ; Olaf van der Meulen en Ronald Zoodsma sloten zich bij hun vrienden aan na hun topsport carrière.
Natuurlijk een extra motivatie om een goede prestatie neer te zetten.
Daarbij liepen de gemoederen soms een beetje op
Dat is het verhaal bij deze foto waar er onder het net door stevig werd gediscussieerd door VVH en de Skarnegoutumers
Het leverde vaak wel een boeiend schouwspel op waarbij de humor natuurlijk overwon

Ergens begin jaren 2000 speelden deze 6 meiden samen in de meisjes A rayon, onder leiding van trainer/coach Jelle Kromkamp. 
Het team bestond uit (vanaf boven links):   Jeanet Miedema, Janne van der Wal, Marieke Wever, Hilde Koekkoek, Dieuwke Koekkoek en Tessa Koster. 
 

Een team van 6 betekende dat wij er altijd moesten zijn voor trainingen en wedstrijden. Dit deed een groot beroep op onze loyaliteit aan het team en de volleybalsport.  Je kon immers je team niet in de steek laten!  Gelukkig was dat geen probleem voor dit hechte, enthousiaste team en hun betrokken ouders. Verjaardagen werden gewoon voor of na de wedstrijd gevierd en bijbaantjes werden zo geregeld dat de competitie op zaterdag toch bijgewoond kon worden. 

Er werd natuurlijk ook heel wat af gegiecheld door deze pubermeiden; zowel in de kleedkamer als soms in het veld. Onze trainer zal ongetwijfeld wel eens met de handen in het haar hebben gezeten omdat er geen land met ons te bezeilen was. Maar als het erop aan kwam (vooral in de wedstrijd) waren we bloedfanatiek.  En er is één leuke anekdote die ik graag nog wil delen bij deze foto. De trainer van destijds heeft mij dit later verteld en achteraf was dit heel tekenend voor dit team: 

Dit meidenteam moest op een gegeven moment een wedstrijd spelen tegen (als ik het goed heb) de meiden van Stasko uit Stiens.  Dit was een sterke tegenstander en de meiden van VVH waren vooraf duidelijk de underdog.  Er werd goed gespeeld maar desondanks met dik 3-0 verloren.  En toch was het gebrul van de meiden uit Harlingen (volgens Jelle) vanuit de kleedkamer tot ver op de gang te horen  ‘VVH gaat nooooit verloren, knoop dat in je oren, van achter en van voren…..’    

Wil je meer van dit soort verhalen lezen?  
Kijk dan eens op de website onder de knop ‘VVH 50 jaar’ voor meer mooie herinneringen en anekdotes!