Skip to content

Stunt VVH Dames in Bakhuizen tegen koploper BEO

...gevolgd door klinkende thuisoverwinning op Punt Ut

Dames konden 9 punten bijschrijven

Na maanden mogen uitrusten was het eindelijk zover dat de dames van Harlingen het veld weer eens mochten betreden. Na wat pech tijdens de start met wat corona gevallen werd deze wedstrijd er zo even tussen gepropt, twee dagen van te voren een verzoek. De dames van Harlingen zo flexibel als ze zijn hapten hier natuurlijk direct op toe.

uitgelichtDus op vrijdagavond op weg daar Bakhuizen het team dat de eerste plaats weet te bemachtigen in de competitie. Er zou dus gestunt moeten worden deze avond. Met een kleine voorbespreking met coach Anton was het met name de bedoeling dat we vanaf het begin energie, wilskracht en overtuiging zouden laten zien.

De eerste twee sets werden er met de volgende zes speelsters gestart Iris en Mirthe op de buiten, Manon en Regina op de mid, Yvette op de spelverdeling, Anniek op de diagonaal en Kyra als libero. Op de bank hadden we nog tot onze beschikking Ilse en Lisanne. Senna moest deze wedstrijd helaas laten voorbij gaan i.v.m. een griep en Anique die helaas met knieblessure zit.

Harlingen begon de wedstrijd door druk te bieden in het achterveld van BEO waardoor de aanval aan hen kant er niet doorheen kwam. Harlingen zelf was erg scherp aan het net en ook de verdediging stond goed op de lijn waardoor er weinig ballen direct op de vloer vielen aan de kant van Harlingen. Manon die geweldige serveseries liet zien waardoor de dames van Harlingen steeds de voorsprong pakten en hielden. De eerste twee sets werden met 22-25 en 23-25 gewonnen.

De derde set werd er gespeeld met de zelfde zes spelers. Ook deze set was het Harlingen die steeds de voorsprong had. Maar BEO die steeds meer in hun eigen spel kwam hielden de voorsprong steeds klein waardoor de dames van Harlingen harder moesten werken om de punten binnen te slepen. De set en tevens wedstrijdwinst werden door de dames van Harlingen binnengehaald.

De afgelopen drie sets werden vol passie, wilskracht, overtuiging en energie gespeeld. Bij elk punt straalden wij deze eigenschappen uit volgens coach Anton. Een wedstrijd waar we met zijn allen erg trots op zijn.

Oh ja……de laatste set..

Naja we waren moe en iedereen kreeg wat last van de blessures zodat we niet meer het nivo van de eerste drie sets konden halen. Jammer , maar de overwinning smaakte er niet minder om 

Dinsdag 1 maart: VVH dames 1 – Punt Ut

Afgelopen dinsdag was er de kans aan de dames van Harlingen om weer wat punten te pakken en langzaam omhoog te kruipen in de lijst. We mochten het opnemen tegen de dames van Punt Ut. Met een punten verschil van vijf een erg belangrijke wedstrijd voor beide teams. Deze wedstrijd was het onze trainer Meindert Paul die het coachen op zich nam aangezien onze eigen coach zelf ook volleybalt op dinsdag. Tot zijn beschikking 10 fit en wat minder fitte dames. Helaas twee dames niet aanwezig, Anique die met haar knie zit en Ilse die van afgelopen wedstrijd waarschijnlijk een scheurtje in het enkel heeft opgelopen en Regina wel aanwezig maar problemen ondervindt met haar schouder. Gelukkig konden we voor deze wedstrijd Marrit een avondje lenen, waar we erg blij mee zijn! 

Meindert Paul die aangaf dat wij ons spelniveau van afgelopen wedstrijd door moesten zetten naar deze wedstrijd. Hij begon met de volgende zes speelster: Manon en Marrit op de mid, Iris en Mirthe op de buiten, Anniek op de diagonaal, Yvette op de spelverdeling en Kyra op de libero. Een set om u tegen te zeggen kunnen we wel stellen. Wij bepaalden wat er gebeurde en Punt ut kon hier geen reactie geven. Het spel was compleet en van erg hoog niveau er werd heerlijk samen gespeeld. Wat was te zien aan het plezier en de energie die de speelsters er van kregen. Lisanne werd nog even gewisseld voor Mirthe om de paar laatste puntjes binnen te slepen.  De set werd fantastisch gespeeld en gemakkelijk gewonnen met een eindstand van 25-06.

De tweede set begonnen we met de zelfde zes speelsters als die de vorige set zijn gestart. Ook nu weer waren het de dames uit Harlingen die het spel bepaalden. Wel stond het blok aan de kant van Punt ut een stuk beter waardoor er minder directe punten werden gescoord. Deze set werd dan ook iets spannender. Op het einde kwam Regina nog binnen de lijnen voor Mirthe. Deze set werd ook weer goed afgesloten door een serve serie van Marrit. Met een eindstand van 25-21 was het ook deze set die aan de kant van Harlingen viel. 

De derde set gespeeld met twee wissels. Zo was Regina binnen de lijnen gekomen voor Mirthe en kwam Senna binnen de lijnen voor Anniek. De set werd weer vol kracht en overtuiging gestart. Senna die heerlijk aan de set begon met gelijk een paar knallende aanvallen op diagonaal zorgde voor een voorsprong. Wederom in deze set liep alles. De spelverdeling werd goed te vinden waardoor het spelletje prachtig kon worden verdeeld en dit bij punt ut voor problemen zorgde in de blokkering en verdediging. Ook was het servicedruk die vanaf de kant van Harlingen ervoor zorgde dat punt ut niet echt aanvallen toe kwam waardoor het spelletje prima kon worden afgemaakt. Deze set werd dan ook met een overtuigende eindstand van 25-13 binnen gesleept.
De vierde set bleef de opstelling ongewijzigd en net zoals in de voorgaande sets waren het de Harlinger dames die het spel bepaalden. Een samenvatting van de afgelopen drie sets beschrijft deze set dan ook prima. De wedstrijd werd vol passie, energie en wilskracht naar onze kant toe getrokken. Door positief naar elkaar te zijn en vertrouwen uit te stralen naar ons als teamgenoten was dit een wedstrijd van hoog niveau. Zoals de coach melde ‘wat een ontzettend gave wedstrijd om naar kijken, ongekend’.

Het niveau wat wij deze wedstrijd hebben laten zien willen wij graag meenemen naar de komende wedstrijden. De komende wedstrijd spelen wij weer tegen een oude bekende waar we erg wisselend tegen kunnen spelen. Met vijf punten verschil in de ranglijst een enorme kraker. De wedstrijd zal plaats vinden op zaterdag 5 maart om 17:00 in de Sneker sporthal. Wees welkom om ons aan te moedigen.

Logo

sponsor van Dames VVH