Skip to content

Dames VVH scoren volle winst

... SVW (Workum ) en VC Joure overtuigend verslagen

Afgelopen zaterdag mochten we weer een wedstrijd in onze eigen vertrouwde Waddenhal spelen. Deze keer tegen de dames van S.V.W. die we dit seizoen nog niet zijn tegengekomen. Na twee wedstrijden achter elkaar te hebben verloren de taak aan de Harlinger dames om weer wat punten te pakken. Net als de dames van Harlingen is Workum een jong team waar we hopen een leuke pot tegen neer te zetten.

uitgelichtCoach Anton begon de eerste set met Mirthe en Regina op de buiten, Manon en Marrit op de mid, Senna op de diagonaal, Yvette op de spelverdeling en Kyra op de libero positie. We begonnen deze set erg rommelig. Er werden veel opslagfouten gemaakt wat gelijk ook het verschil maakte in de stand. We liepen achter de eigen fouten aan er moest een gat van 7 punten goed gemaakt worden. Er werd aan onze kant hard geknokt voor elk punt en na een mooie opslagserie van Yvette werd de set alsnog met 26-24 gewonnen.
De tweede set begonnen we met de zelfde zes speelsters. De stijgende lijn die we in de vorige set lieten zien moesten we hier door zien te zetten. Het niveau deze set lag iets hoger maar nog steeds miste de overtuiging in het spel. De opslag ten aanzien van de vorige set was erg verbeterd. Hierdoor bleef de voorsprong aan de kant van Harlingen. De dames van svw die slim speelden door erg de lijnen op  te zoeken met het aanvallen zorgden voor genoeg moeite aan onze kant. De set werd uiteindelijk gewonnen met 25-17.

Ook de derde set werden dezelfde zes speelsters opgesteld. Een set die een imago bij zich kan dragen. Want of de derde set gaat boven verwachting goed of het is in kakken geblazen. Bij ons gebeurde helaas het laatste. Na wat onnodige fouten en een rommelig spel kwam svw op een voorsprong. Hierop werd gereageerd door Anton met een dubbele wissel. Anniek kwam binnen de lijnen voor Senna en Iris voor Mirthe. Er kwam nieuwe energie binnen de lijnen en het eigen spel werd meer opgepakt. De tweede helft van de set waren het de dames van vvh die het spel bepaalden. De set werd gewonnen met 25-22.
De vierde set werd gespeeld met de speelsters waar de derde set mee zijn geëindigd. Lang verhaal kort de Harlinger dames beukten de tegenstanders om ver. Svw kon niet in hun spel komen. Er werd punt na punt gescoord aan onze kant. De set werd gewonnen met 25-7.
Een belangrijke 4-0 winst die er voor zorgt dat we in het algemeen klassement op een mooie vierde plaats staan.

Onze volgende wedstrijd is tegen Punt ut Blauwhuis op vrijdag 1 april om 20:15.

Logo