Skip to content

Dames VVH 2  ongeslagen kampioen

Afgelopen woensdagavond , 20 april , stond voor de Dames van VVH 2 de belangrijke wedstrijd tegen de Dames van Leevoc 3 uit Leeuwarden op het programma. De Harlinger dames staan het hele seizoen al bovenaan de ranglijst met een unieke score. Alle wedstrijden werden tot nu toe gewonnen. 

 

De kers op de taart mocht gebeuren tegen de runner up van de tweede klasse. De Leeuwarden dames maakten tot nu toe ook een goed seizoen door en zijn in hun spel gegroeid. Daarmee klommen ze ook terecht op naar de tweede plaats. Op voorhand dus een wedstrijd om naar uit te kijken. Het meegekomen publiek uit Harlingen kregen een prachtige strijd voorgeschoteld. En ja hoor; De dames van VVH hebben het gered!

Leevoc beet stevig van zich af en liet zien waarom ze op de tweede plek staan. Het werd een enerverende wedstrijd waarin VVH alle zeilen bij moest zetten om te winnen. Dat lukte dus met de setstanden: 22-25; 23-25; 24-26 en 21-25. Misschien doet deze uitslag de Leeuwarder dames wat tekort maar de Harlinger dames kwamen na een stroef begin op stoom en gaven daarna niet veel meer weg. De wedstrijd was voor beide partijen een fijne partij om te spelen.

Een note van de dames: “Na een prachtig seizoen van bier, bittergarnituurtjes en hier en daar een kleine misstap. Zijn wij, de Dames van VVH 2 dus kampioen geworden van de 2e klasse. Begin van ons seizoen zijn we als oud Dames 2 samengevoegd met oud Dames 3. Hierdoor hadden we een hele nieuwe samenstelling. Nieuwe mensen, nieuwe posities. Dus na wat trainen en hier en daar een wedstrijd hebben we elkaar leren kennen. Een mooie mix van jong en oud. Na de lockdown hebben we een mooi begin gemaakt met het seizoen. Eigenlijk ging het allemaal best makkelijk om aan elkaar te wennen en het leren met elkaar te spelen. De een na laatste wedstrijd was de bepalende. En het was toch een strijd. Na spanning, harde aanvallen, gevlieg over de grond hebben we ze te pakken gekregen met een mooie 4-0. Samen met onze coach Yvonne hebben wij een fantastisch jaar neergezet met veel plezier en gezelligheid.