Volleybal Vereniging Harlingen XC1 tweemaal kampioen

 

Op vrijdag 13 mei heeft de VVH XC1 een unieke prestatie geleverd. Tijdens het seizoen 2021-2022 zijn zij namelijk twee keer kampioen geworden. Tot de kerst was de VVH XC1 het beste team in de 2e klasse. Doordat het team in deze 2e klasse met overmacht kampioen werd, mochten ze het gaan proberen in een ander 2e klasse, met andere tegenstanders. Ook in deze competitie bleken ze oppermachtig en werd het team één wedstrijd voor het einde van de competitie al kampioen. Op deze vrijdag werd in Oudega met maar liefst 0-4 gewonnen van directe concurrent VLO. Op zaterdag 21 mei werden ze in sporthal de Waddenhal tijdens hun laatste wedstrijd tegen Vovem ’90 gehuldigd. Het werd een groots spektakel met veel opzwepende muziek voorafgaand aan de wedstrijd en tussen de sets in. Ook werden de spelers en speelster van beide teams, één voor één voorgesteld aan het publiek. Dit spektakel zorgde er wel voor er meer druk bij VVH ontstond. Toch lieten de jongens en meiden zien ook met deze druk om te kunnen gaan en wonnen ook verdiend en in stijl ook hun laatste wedstrijd met 3-1.

Volleybal Vereniging Harlingen is ontzettend trots op de prestatie van deze jongens en meiden, maar ook vanwege het feit dat het team voor het grootste gedeelte uit jongens bestaat. Hierdoor blijft er voor het eerste herenteam een toekomst bestaan. Enkele spelers trainen al mee met het eerste herenteam, om hun op die manier nog sneller te laten ontwikkelen.

Volgend seizoen zullen de jongens van dit team hun kunsten gaan vertonen in de jongens b 1e klasse. De meiden gaan op een nog hoger niveau spelen. Zij zullen uit gaan komen in de meisjes a 1e klasse. Dit alles is in het belang van onze volleybalvereniging, want de jeugd heeft de toekomst.

Hieronder ziet u de teamfoto die op zaterdag 21 mei is gemaakt. Op deze teamfoto staand van links naar rechts Hendrik Sijtsma (trainer), Sven Kimkes, Hessel Wijbenga, Jochum Rijpma, Lars Petersen en Meindert Paul Kwast (trainer). Zittend van links naar rechts Micheil Wijbenga ( Rob van der Tol, Hessel Wijbenga (trainer/coach) Rob van der Tol, Jurre Fennema , Sophie Kracht en Fenna Reitsma.

Recommended Posts