Volleyballers Cascomontage/VVH zijn klaar voor de start

In navolging van het eerste damesteam van Volleybal Vereniging Harlingen, is ook de selectie van Cascomontage/VVH klaar voor het nieuwe seizoen. De mannen hadden nog wat gaten op te vullen. Dit omdat Rutger Zoodsma de overstap gaat maken naar eerstedivisionist Vc Sneek. Daar gaat hij samen met ervaren krachten en jong talent het volleybal in Sneek en Friesland weer op de kaart zetten. Het is de bedoeling om binnen afzienbare tijd met het Sneker team uit te komen in de eredivisie.

Doordat Rutger vertrekt ontstond er een gat op de passer-loper positie. Deze vrijgekomen plek zal worden ingenomen door Kjell Koster. Hij wordt overgeheveld vanuit het tweede herenteam van VVH waar hij een zeer goede ontwikkeling doormaakte. Kjell maakte een aantal seizoenen geleden de overstap vanuit de jeugd bij Dosko/Acta naar VVH. Dit om zichzelf als volleyballer sneller en beter te kunnen ontwikkelen. Deze stap gaat nu worden beloond met het spelen op derde divisie niveau.

Naast Kjell keert er ook een oude bekende terug bij Cascomontage/VVH. Erik Schukking komt namelijk als passer-loper naar de havenstad. Erik speelde in het seizoen 2015-2016 ook al voor VVH, maar was toen libero. Doormiddel van zijn inbreng werd VVH dat seizoen kampioen in de derde divisie en werd het ook bekerkampioen. Erik wordt onder andere gehaald omdat Marnik Agema al een langere tijd kampt met een hardnekkige knieblessure en hiervan nog niet volledig is hersteld. Daarnaast volgt Rients Leijenaar een opleiding en zal ook langere tijd minder aanwezig zijn.

Cascomontage/VVH ziet er het komende seizoen als volgt uit:

Buitenaanval:

Erik Schukking
Kjell Koster
Rients Lijenaar
Marnik Agema

Middenaanval:

Sjoerd Tekstra
Floris Meijer
Meindert Paul Kwast

Spelverdeler:

Ewout Schat

Diagonaal:

Rik Sijtsma
Reinier Kwast

Libero:

Henrijs Bernans

In principe is de selectie voor het komende seizoen rond. Echter is VVH nog op zoek naar een extra spelverdeler omdat deze positie op dit moment te kwetsbaar is. Ook het komende seizoen zullen jullie op de hoogte worden gebracht rondom de verrichtingen van Cascomontage/VVH

Recommended Posts