Jongens VVH komen in Rouveen goed voor de dag ondanks verlies

Zaterdag gingen we weer op pad voor onze eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. Vorig seizoen werd ons prachtige jeugd team kampioen in de C klasse. Deze zomer zijn er wat team wijzigingen geweest en is dit mixteam omgevormd tot een jongensteam dat nu getraind wordt door Reinier en Otto. Ze zitten nu op het hoogste niveau in de B klasse, nu eindelijk op het grote veld dus ze hoeven zich niet meer in te houden. Dit betekende wel dat we afscheid moesten nemen van Fenna en Sophie maar die hebben een mooi plekje gekregen in het meidenteam. Hun plek in het wedstrijdteam is ingenomen door Arjen en Dennis. Arjen traint inmiddels een jaar mee en is nu ook zover om mee naar de wedstrijden. Dennis is ons nieuwste talent, hij kwam eind vorig seizoen meetrainen en past er helemaal bij..

De wedstrijd was tegen de jongens van Rouveen in de sporthal van Staphorst. We gingen met Jochum, Lars, Dennis, Rob, Jurre, Arjen en Hessel die kant op en Reinier was er ook voor de coaching. We waren erg benieuwd hoe dit zou gaan met dit nieuwe team op dit niveau. Met het inspelen konden we direct zien dat de tegenstander goed kon aanvallen en opslaan. Juist goed, want met een goede tegenstander gaan we zelf ook beter spelen.

Het werd een spannende partij met leuke rally’s en mooie aanvallen. In het begin van de sets was er wat onzekerheid in ons team waardoor we punten lieten liggen. Gedurende de sets werd het beter en kwamen weer helemaal terug maar dan net niet genoeg voor de setwinst. We moesten de eerste 3 sets daar laten. In de laatste set was alle spanning blijkbaar weg en deze werd ruim gewonnen. Blijkt maar weer dat de helft van het spel tussen de oren zit.
Uitslag: Rouveen JB1-VVH JB1 3-1
Setstanden: 25-23;26-24;27-25;15-25

Al met al gingen we met opgeheven hoofd weer op huis aan. Klasse gespeeld, jongens! En mooi gecoacht, Reinier!. Dennis heeft met zijn kracht en balcontrole goed laten zien wat die waard is. Voor Arjen was dit zijn allereerste wedstrijd, spannend ,maar hij heeft zich stevig gehouden, top! In december komt Rouveen bij ons in de Waddenhal en dan kunnen we ze zeker hebben!

Recommended Posts