Jongste jeugd van VVH kampioen

Afgelopen zaterdag stond de laatste wedstrijddag van de eerste seizoenshelft gepland voor de jongste jeugd van Volleybalvereniging Harlingen.

Het CMV-team, bestaande uit Noa Plekker, Lina Oubarka, Nadia Hempenius, Elin Staalsmid, Marrit Wijbenga en Nout van der Tol, stond er aan het begin van deze dag al goed voor en maakte een goede kans op het kampioenschap.
Het team, dat sinds dit seizoen voor het eerst samen speelt, heeft op de voorgaande wedstrijddagen slechts één wedstrijd verloren.
Vol goede moed en met lichte spanning werden in de Trije in Franeker de laatste wedstrijden gespeeld, ondersteund door coach Alle Taco Schat.
Bij de eerste wedstrijd van de dag bleek al dat het team zich sterk verhoudt ten opzichte van enkele andere teams.
Al snel werd een ruime voorsprong opgebouwd en zo werd de wedstrijd gewonnen met maar liefst 46-8.

Ook de volgende wedstrijd werd ruim gewonnen met 35-10.
Ondanks de geringe tegenstand wist het team zichzelf scherp te houden en weinig fouten te maken. De derde wedstrijd bracht meer spanning en tot 5 minuten voor het einde ging het gelijk op.
Er werden veel mooie rally’s gespeeld en zelfs een aantal keren fel aangevallen.
Uiteindelijk trok VVH aan het langste eind en werd de wedstrijd gewonnen met 43-32.
Hoewel het team hiermee eigenlijk al kampioen was, moest er nog een vierde en laatste wedstrijd gespeeld worden.
Deze werd begonnen met een kleine achterstand, maar is vervolgens snel weggewerkt, waarna ook deze wedstrijd overtuigend werd gewonnen.
Daarmee kon het feest dan echt gevierd worden in het bijzijn van ouders en familie op de tribune. Omdat de medailles pas geleverd worden na het kampioenschap, heeft trainer Meindert Paul Kwast gezorgd voor een lekker prijsje om alvast mee naar huis te nemen.

Na de feestdagen zal het team in de tweede helft van het seizoen een niveau hoger gaan uitkomen op niveau 6.
Tevens is er een nieuw CMV team van VVH ingeschreven op niveau 4 met veel enthousiaste nieuwe volleyballers die door clinics op de basisschool het volleybal hebben ontdekt.

Recommended Posts