Cascomontage/VVH bezwijkt onder servedruk Vovem

Op zaterdag 28 januari 2023 moesten de mannen van Cascomontage/VVH thuis het op gaan nemen tegen Vovem uit Emmeloord.
Uit tegen deze tegenstander werd er nog een knappe 1-3 zege geboekt tegen deze gedegen en ervaren ploeg.
Echter hadden de Harlingers deze keer niets in te brengen en verloren terecht met 0-4.

De eerste set begon Ous Spijkstra met Meindert Paul Kwast en Henrijs Bernans als passer-lopers, Sjoerd Tekstra en Bart Wothuizen als middenblokkeerders. Ewout Schat als spelverdeler, Reinier Kwast als diagonaal en Rients Leijenaar als libero. Kjell Koster was de enige wissel deze wedstrijd. Floris Meijer is nog herstellende van een blessure en Rik Sijtsma, Hessel Wijbenga en Marnik Agema ontbraken wegen andere verplichtingen.
De eerste twee sets was het Vovem wat de klok sloeg.
De passing van de mannen van Cascomontage werd door de mannen uit Emmeloord met hun service flink onder druk gezet. Doordat de passing niet of nauwelijks bij Ewout kon worden gebracht moest steeds de oplossing worden gezocht via de buitenaanvallers.
Zij slaagden er op hun beurt niet in om te scoren, vanwege de goede blokkering van Vovem, die ze steeds makkelijk konden neerzetten.
De eerst set eindige in een blamage met 7-25 als eindstand.
De tweede set begonnen Ous met dezelfde opstelling, maar in het spelbeeld veranderde weinig. Kjell werd al snel in gebracht voor Meindert Paul.
Vorige week tegen DIOS had Kjell een nog een sterke invalbeurt en zette dat in deze wedstrijd door.
Met verschillende harde aanvallen gecombineerd met tactische ballen, wist hij toch zijn puntjes te maken. Maar ook hij kon niet voorkomen dat ook de 2e en 3e set naar de gasten uit Emmeloord ging.
Spelverdeler Ewout liep letterlijk de benen onder zijn lijf vandaan en moest van de slechte passing nog iets proberen te maken.
Meindert Paul werd in de derde set nog ingebracht voor Bart op de midden, maar ook dat mocht niet meer baten. Beide sets werden verloren met 15-25.

Tijdens de 4e set konden weer een beetje het oude spelbeeld van VVH zien. Er werden veel ballen van de grond gehaald en hard gewerkt.
De mannen van Cascomontage kregen een voorsprong van 9-5 en konden dit langer doortrekken tot 14-11.
Toen besloot Vovem weer een tandje bij te zetten.
Ook nu liep Vovem weer over Harlingen heen en wonnen deze set met 17-25.

Dit was een wedstrijd wat VVH onwaardig was. Dit was de eerste keer dit seizoen dat de Harlingers echt overklast werden.
Er zal de komende week veel getraind moeten worden op service en passing, want dat was echt onder de maat.
De afwezige spelers zullen komende wedstrijd uit tegen Hevoc weer beschikbaar zijn en de hoop op een goed resultaat is er zeker. De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 3 februari om 20.45 uur in de Hoekstra hal in Heerenveen. Publiek is zeker welkom.

 

Recommended Posts