Skip to content

CMV-jeugd van VVH speelt laatste competitieronde en valt in de prijzen!

15 april 2023 – Vandaag werden de laatste wedstrijden voor de CMV-jeugd gespeeld in de reguliere competitie. Door het sterk groeiende aantal spelers bij deze jeugd, komt VVH deze tweede seizoenshelft met drie teams uit in plaats van één. Omdat na de inschrijftermijn voor de tweede helft nog een aantal spelers bij VVH zijn komen volleyballen, doet één team mee met de competitie in de regio Sneek, welke buiten de reguliere competitie van de Nevobo valt. Hierop kan namelijk per wedstrijddag worden ingeschreven en zo hebben we als VVH ervoor gezorgd dat iedereen zo veel mogelijk wedstrijden kan spelen om hiermee ervaring op te doen.

In Franeker werden deze dag de wedstrijden gespeeld voor onze CMV-4 en CMV-6 teams. Het CMV-5 team reisde af naar de Sneker sporthal. Hier werden vier wedstrijden gespeeld waarvan de eerste meteen spannend begon. Na een tijd gelijk op, wist VVH flink uit te lopen. Echter doordat de tegenstander veel in 3x begon te spelen, wat een bonuspunt oplevert, kwamen ze knap terug. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd in een gelijkspel. De volgende wedstrijd begon het team eveneens sterk en wist dit deze keer tot het einde vol te houden. De wedstrijd werd met 5 punten verschil gewonnen. In de derde wedstrijd speelde het team tegen een sterke tegenstander, waarvan niet kon worden gewonnen. De teleurstelling bleef in de laatste wedstrijd even hangen waardoor er al snel een achterstand ontstond. Ondanks het leuke spel wist het team dit niet meer goed te maken. Al met al een prima volleybalochtend met vooral leerzame momenten.

 

Dan naar Franeker, hier begon het team op niveau 6 sterk aan de wedstrijden. Door de rust en goede techniek die dit team al beheerst werden de eerste twee potjes keurig gewonnen. Vrijwel alle spelers serveerden daarnaast al bovenhands, iets waar de tegenstander veel moeite mee had. In de volgende twee potjes wist het team niet te winnen, doordat de tegenstander veelal ballen in 1x terugspeelde. Echter ging het team hier niet in mee en bleef het zo veel mogelijk 3x overspelen. Hier zal het team volgend jaar in de C-jeugd zeker de vruchten van plukken. De vijfde en tevens laatste wedstrijd van dit team werd dan ook ruimschoots gewonnen, een mooie afsluiter van het seizoen.

Het CMV-4 team mocht iets later op de ochtend in Franeker aantreden. De eerste wedstrijd begon meteen spannend en werd uiteindelijk met 1 punt verschil nipt verloren. Dit gaf veel motivatie om de volgende potjes wel binnen te slepen en zo geschiedde. De tweede en derde wedstrijd werd met ruime voorsprong gewonnen: 22-12 en 29-11 in het voordeel van VVH. De vierde wedstrijd lukte het helaas niet om de overwinning binnen te slepen. Al met al heeft dit team met alleen maar nieuwe spelers een hele mooie 4e plaats in de competitie weten te behalen. Echter doordat de nummers 1 t/m 3 in deze competitie buiten mededinging meespelen i.v.m. het hebben van teveel oudere spelers, is het team hiermee officieel kampioen van de tweede seizoenshelft. Een hele knappe prestatie!

CMV 4 word gehuldigd in de Waddenhal

In aanwezigheid van veel ouders en ten overstaande van alle spelers werden onze kanjers gehuldigd
Hoewel Meindert Paul ze nog geen medaille kon omhangen was er wel een presentje van het jeugd bestuur
Hoewel een beetje verlegen onder alle aandacht genoten onze Youngsters zichtbaar !