boven vlnr: Dennis,Hessel,Jochum en Ticho . zittend vlnr: Rob,Lars,Jurre en Arjen

Jongens VVH JA strijden ..... maar komen net tekort voor kampioenschap

Zo, wat zijn er weer stappen gezet dit seizoen!
Onze 8 jongens trainen 2x per week lekker fanatiek onder leiding van Otto en Reinier. En daar komt steeds meer kracht vrij want ze worden met de dag groter en sterker. Vooral het aanvallen vinden deze jongens prachtig en de ballen vliegen dan ook vaak met veel geweld naar de grond.

In de wedstrijden zijn ze dit seizoen ook flink gegroeid, ze spelen nu het 5-1 systeem met Dennis op set-up en de rest in de passing en de aanval.
Dit loopt nu als een trein. En op mentale vlak, waar ze vorig jaar nog wel eens wat op elkaar gingen zeuren als het even niet ging wordt dat tegenwoordig omgezet in positieve energie door flink lawaai te maken en elkaar op te jutten.
Aan onze betrokken coach Dick de taak om al dit allemaal wat te kanaliseren en in goede banen te leiden.

Na een prachtige eerste helft van de competitie stond vrijdag 15 december de strijd om het kampioenschap op het spel tegen Set-Up IJsselmuiden waarvan we in eigen huis in een pracht pot 3-2 wonnen.
Dick kwam met het idee om met een bus vol supporters die kant op de gaan en wat pakte dat mooi uit!
Remco heeft een bus van Kooistra Reizen geregeld en die heeft ons voor een schappelijk prijsje heen en weer gebracht.
Naast het team meer dan 30 supporters: familie, vrienden, jongens van heren 1 en een ploeg van meiden A en C jeugd, heel gezellig!

We waren mooi op tijd dus lekker uitgebreid inspelen, de tribune stroomde tot aan de nok vol en daarna ging het los.
Direct werd duidelijk dat de supporters van Set-Up het niet zo nauw namen met de sportiviteit want ze begonnen met een grote trommel onze jongens uit de concentratie te halen bij de opslag.
Nu zijn wij zelf ook wel van de luidruchtige support maar uit respect naar de spelers zijn we altijd bij de opslag stil, zoals het hoort.
Dit alles was behoorlijk irritant en de scheidsrechter was helaas niet van plan hier wat aan te doen.
Als reactie hierop ging ons eigen publiek ook steeds meer lawaai maken en er ontstond een oorverdovende herrie met ratels, stampen, en klappers.
Veel supporters waren na de tijd ook aardig schor.

De coaching vanaf de kant werd voor de jongens haast onverstaanbaar, maar ze bleven onder dit geweld wonderbaarlijk geconcentreerd.
De een na de andere bal werd van de grond gered, weer opgezet en teruggeslagen, prachtig om te zien.
De tegenstander speelde soms ook heel fraai en was taai, veel moest met kracht over het net anders kregen we ze weer om de oren. Het werd een mega spannende pot waarbij de jongens diep moesten gaan en eindigde met setstanden die erg dichtbij elkaar lagen: 25-21, 27-25, 18-25 en 28-26.
Setup won uiteindelijk met 3-1, maar dit had net zo goed andersom kunnen zijn.
Het onsportieve gedrag van het thuispubliek heeft hierin ook een rol heeft gespeeld en dat zou eigenlijk niet mogen.
Maar enfin, het was een prachtpot en het voelde voor velen ook niet als verlies.
Ze hadden alles gegeven, weer heel veel geleerd en gingen met opgeheven hoofd de bus weer in.

In de bus werden de jongens onder applaus 1 voor 1 even naar voren gehaald en kregen ze allen een praatje en kado.
Voor de teambegeleiding hadden de jongens zelf wat geregeld, die kregen een bierpakket met hapjes, dit kwam op de terugweg gelijk goed van pas. De sfeer zat er toen ook weer prima in.

Het was een unieke belevenis! Veel dank aan de jongens voor dit spektakel, aan iedereen die mee was, de goede organisatie en Kooistra Reizen, bedankt voor de fijne rit!

Op naar de tweede helft!

Michiel

Recommended Posts