Cascomontage/VVH H1 klaar voor het seizoen Harlingen

wedstrijdmoment uit 2e divisie seizoen
Hezer Wiersma (11) aanvoerder Heren VVH 1 seizoen 2019-2020

Afgelopen seizoen degradeerde Cascomontage/VVH H1 uit de tweede divisie. Na drie seizoenen kwam er aan dit avontuur helaas een einde. Nog nooit kwam een team van VVH uit op dit landelijke niveau. Bij deze degradatie kwamen andere zorgen kijken. Bijna alle spelers besloten te stoppen of elders te gaan volleyballen.
Zou dit dan het einde zijn van volleyballen op niveau in Harlingen.

Achter de schermen werd er hard gewerkt om een nieuw eerste herenteam te vormen en met succes.
Rients Leijenaar, Hedzer Wiersma, Marnik Agema, Sjoerd Tekstra en Jeroen Meijer werden overgehaald om ook het komende seizoen voor VVH uit te komen. Sjoerd Tekstra en Marnik Agema trainden respectievelijk nog wel mee met VC058 en Vc Sneek, maar besloten uiteindelijk toch trouw te blijven aan het Harlinger vlaggenschip.
Voor Jeroen Meijer is het nog onduidelijk waar zijn volgende stage plaats zal zijn en heeft daarom besloten om ook het komende seizoen mee te gaan doen. Pieter Leijenaar en Klaas Leijenaar broers van Rients Leijenaar werden voor dit team benaderd, omdat zij een volleybalverleden in Harlingen hebben en welkome aanvulling zouden kunnen zijn voor dit team.
Ook zij gingen de uitdaging aan. Hedzer Wiersma werd verleid om te blijven volleyballen met een nieuwe rol binnen het team. Hij zal aankomend seizoen de aanvoerder van de ploeg zijn. Meindert Paul Kwast werd overgeheveld uit het tweede herenteam en zal aankomend seizoen ingezet gaan worden op meerdere posities.
Rik Sijtsma was er een seizoen tussenuit geweest omdat zijn studie teveel tijd kostte. Op dit moment heeft hij naast zijn studie weer meer ruimte gekregen. Toen hij werd benaderd om weer voor Harlingen uit te komen, was het voor hem dan ook een eenvoudige beslissing.
Er zijn ook nog gesprekken gaande met oud spelers om tijdens de voorbereiding van het seizoen aan te sluiten.
We hopen in de komende weken hier meer duidelijkheid over te kunnen geven.

Met zijn allen staan ze voor een grote uitdaging. Met dit nieuwe team zullen ze er alles aan doen om in de middenmoot van de derde divisie te gaan eindigen. Daarnaast zal er ook geïnvesteerd gaan worden in de jeugd.

Op de donderdagtrainingen zullen de a jongens van VVH aan gaan sluiten. Dit om ervoor te zorgen dat de opvolging binnen niet al te lange tijd hun opwachting zal gaan maken.
Met een nieuwe trainer/coach zal deze nieuwe selectie vol energie op dinsdag 27 augustus aanstaande gaan starten met de voorbereiding van het nieuwe seizoen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, uitslagen en dergelijke kijk dan ook op onze facebookpagina van Cascomotage/VVH H1.

Recommended Posts