image_pdfimage_print

Daar was ie dan ook voor Heren 4 de eerste thuiswedstrijd in de Waddenhal. En gelijk een succes al leek het daar de eerste set nog niet op. We waren volledig en omdat H3 vrij was kon Sander ook mee doen. De tegenstander deze week was SST. Nadat we hadden gezien hoe Dames 2 in de laatste set een 23 – 17 achterstand omboog in een overwinning ( alleen de laatste set ), mochten we het strijdperk betreden.

Het inspelen ging wel lekker in de nieuwe hal. Echter nadat de scheids had gefloten om te beginnen sloegen de zenuwen toe. SST nam een voorsprong en dat kwam niet doordat ze geweldig speelden maar meer omdat VVH te veel fouten maakte. Jelle probeerde het nog met een dubbele wissel maar die kwam te laat en SST won de eerste set met 25 – 23.

De tweede set gaf VVH meer druk vooral door een betere opslag. SST bleef bij dankzij een goede midaanval. We bleven gelukkig telkens een paar puntjes voor en konden de eerste setwinst dit seizoen noteren.

De derde set liet Johannes zien dat het bij volleybal niet alleen gaat om hard slaan. Hij had goed naar Jelle geluisterd en scoorde veel punten met plaats ballen. Blokken en uitverdedigen was niet het sterke punt bij SST maar ze bleven angstvallig dichtbij. Er slopen weer wat slordigheden in het spel van VVH. Deze keer konden we de voorsprong vasthouden en zodoende de eerste overwinning bijschrijven.

Al met al goed bevallen de”Thuiswedstrijd”. Voor een aantal mensen was het vrijdagmorgen misschien ietsje minder goed, want het zat nog wel even gezellig in de kantine.