Skip to content

Kinderen van VVH

irisyvetteaniek
team1

Als 6/7 jarige meisjes zijn wij, Anniek, Yvette & Iris begonnen met volleybal bij VVH. Na een jaartje te hebben geoefend met het spel en dus niks hebben gewonnen werden we het seizoen daarna (2008-2009) kampioen in CMV niveau 3 en het jaar daarna ook weer in niveau 4. Met alle enthousiaste ouders op de tribune voor wie het ook altijd een leuk uitje was kon dit ook niet anders natuurlijk. 

In het seizoen van 2011-2012 speelde we in CMV niveau 6 en mochten we meespelen met de voorrondes voor het volleybal kampioenschap regio D-noord, vervolgens mochten we ons talent ook nog eens laten zien op de Nederlandse gesloten jeugd kampioenschappen. Dit was een primeur voor de vereniging want nog geen jeugdteam was zo ver gekomen. Vanaf dit moment leerden we echt hoe we moesten volleyballen, we moesten ineens met 6 spelers in het veld i.p.v 4. De uitkomst was echter niet al te best maar het was zeker een goede leerschool voor ons. 

In het seizoen 2013-2014 zijn we kampioen geworden in de C’s. Het jaar daarop gingen we door naar de B’s en ook hier werden we 2e. Daardoor zijn we het seizoen daarna doorgestroomd naar de A’s en kregen we wat meer tegenstand. Dit jaar zijn we 3e geworden en hebben we een mooie laatste pot in Heereveen gespeeld die we nipt hebben verloren met 3-2. 
Ons mooiste volleybal seizoen was in 2016-2017 Meisjes A1. Hierbij hebben we het gepresteerd om het hele seizoen geen wedstrijd te verliezen en kregen we dus de titel ongeslagen kampioen. Daarnaast waren we ook nog een volledig kalenderjaar ongeslagen sinds die wedstrijd in Heereveen. Met een prachtige wedstrijd als hoogtepunt van het seizoen, waar bijna de hele vereniging voor ons naar Workum afgereisd is om ons aan te moedigen met toeters en trommels. Dit is iets wat we nooit zullen vergeten. Gelukkig hebben we de filmpjes ook nog. Dit was daarnaast ook het laatste seizoen voor ons als jeugd, die we niet beter hadden konden afsluiten. Dit hebben we natuurlijk even goed gevierd met z’n allen tijdens een mooi avondje stappen in Berlikum. Ook hebben we in de zomer nog een mooie bbq gehad om deze fantastische jeugdperiode af te sluiten. 

Januari 2017 hebben we meegedaan aan de Nederlandse Open Jeugd Kampioenschappen. Hiervoor moesten we naar Emmen en hebben we een paar leuke potjes gespeeld tegen teams uit heel Nederland. 

Vanaf 2015 speelden we ook nog in dames 1, dus dubbel zoveel volleyballen. Dit betekende 4 keer trainen en 2 wedstrijden per week. Doordat het spel in dames 1 veel sneller en hoger lag zijn we erg gegroeid wat we natuurlijk mooi konden laten zien bij de A’s. In het seizoen 2017/18 zijn we volledig overgegaan naar Dames 1. Tot op heden spelen wij dus nog steeds bij elkaar sinds dat we begonnen. De afgelopen seizoenen zijn met ups en downs gegaan en veel blessures maar het plezier in het spelletje is gebleven. We hebben zelfs een keer p/d moeten spelen. Met Ous als trainer zit er nu wel wat meer progressie in ons team en stonden we er dit seizoen er best goed voor. Helaas is ook dit seizoen erg kort door corona. Gelukkig zijn we buiten het volleybal om ook erg goeie vriendinnen en zien we elkaar dus nog vaak genoeg. 

We zijn alle drie opgegroeid bij VVH, en ook met elkaar. We zijn sinds we begonnen nooit bij elkaar weggeweest uit het team en spelen dus al bijna 14 jaar samen. Wij vinden het een enorm gezellige en leuke vereniging. Ook de trainingsweekenden naar Ameland zijn altijd een hoogtepunt van het seizoen. Doordat de vereniging niet heel groot is kennen we iedereen en gaan we ook vaak gezellig stappen met z’n allen. Tijdens de thuiswedstrijden gaan we altijd na onze eigen wedstrijd even een patatje eten en kijken bij Heren 1. We hopen dat dit allemaal snel weer kan en dat we gauw weer los mogen. 

Liefs, 
Anniek, Iris & Yvette 

dames-1-sponsoring
Yvette , Iris en Anniek in Dames 1 (2019)