image_pdfimage_print

Morgen staat de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma voor het team van trainer Richard Kumbangsila. In eigen Waddenhal ontvangen ze in Set Up IJsselmuiden een leuke en gedreven tegenstander. De bezoekers, die vorig uit de derde divisie zijn gepromoveerd, hebben zichzelf na een moeizame start ontwikkeld tot een prima tweede divisionist en zijn inmiddels ook veilig van degradatie of nacompetitie.

Voor VVH, dat ook al veilig is en momenteel de zesde plek op de ranglijst bezet, staat slechts nog de eer op het spel. Een overwinning is daarbij ook wenselijk en misschien zelfs wel nodig om extra glans te geven aan het afscheid Frieslands beste spelverdeler Johannes Bult. Hij hangt na 20 jaar volleybal de schoenen aan de wilgen om zich meer op zijn gezin te richten, terwijl ook trainer Richard Kumbangsila afzwaait. Hij in Akkrum bij AVC zijn energie steken in het doorontwikkelen van de heren- dameslijn.

De contouren voor het team van Harlingen voor komend seizoen zijn gelukkig al goed zichtbaar. Naar alle waarschijnlijkheid blijven op Johannes Bult na, de andere spelers het team trouw. Daarnaast komt de 18-jarige middenaanvaller Jitse Oenema het team versterken en zal Ewout Schat naar voren schuiven om de vacature op de spelverdeling in te vullen.

Wie nog een volleybalwedstrijd van goed niveau wenst te zien, is van harte welkom om morgen in de Waddenhal deze te aanschouwen. Om 19.00 uur zal het eerste fluitsignaal klinken en naderhand zal het seizoen feestelijk afgesloten worden in de kantine van de Waddenhal met Dj Jelmer.