Skip to content

Rivaliteit en wisselvalligheid: nipt verlies Heren Casco montage / VVH

Maximale uit de contributie

De eerste gespeelde drie wedstrijden van dit seizoen zijn allemaal geëindigd in 5-setters. Bij het spelen van 5 sets duurt de wedstrijd extra lang en vraagt het enorme focus en inzet van beide teams. We kunnen terugkijken op 3 wedstrijden met vechtlust, pieken en dalen. We gaan terugkijken naar de laatste twee wedstrijden die tegen IJselmuiden heren 2 en AVC heren 1.

Rivaliteit en wisselvalligheid

Na de overwinning van vrijdag, stond afgelopen zaterdag de 3e wedstrijd van het seizoen op de planning. Dit beloofde direct een knaller te worden. AVC uit Akkrum heeft zich snel weten te ontwikkelen in een sterke en taaie ploeg. Onder leiding van Richard (oud- trainer van heren 1) kwamen de mannen naar Harlingen. Door de aanhoudende coronamaatregelen was het niet mogelijk om publiek bij de wedstrijd te hebben. Met een vreemde gewaarwording tot gevolg. AVC en VVH hebben de afgelopen jaren een vriendelijke rivaliteit ontwikkeld. De druk is bij deze wedstrijden extra hoog omdat de ploegen niet voor elkaar willen onder doen.

Deze wedstrijd waren alle mannen van Cascomontage VVH heren 1 aanwezig. Meindert Paul begon op de spelverdeling. Rik Sijtsma stond in zijn diagonaal als dia aanval. Marnik Agema en Henrijs begonnen als buitenaanvallers. Sjoerd en Stefan startten op de mid en Pieter Leijenaar stond als libero binnen de lijnen. Jeroen, Floris, Reinier, Rients en Klaas begonnen op de bank.

Vanaf de eerste set beloofde dit een pittige wedstrijd te worden. AVC had een duidelijk serveplan en er waren weinig zwakke plekken te vinden in de passing en verdediging. Aanvallend was VVH sterker en uiteindelijk wist VVH de set naar zich toe te trekken met een eindstand van 25 – 21.

De 2e set ging het wederom gelijk op. AVC bleef met weinig fouten volleyballen en aan de kant van VVH werden op alle fronten teveel fouten gemaakt. Passend kregen we de service niet onder controle en er werden veel servefouten gemaakt. Aanvallend was AVC niet sterk, maar alle andere zaken stonden als een huis. De set ging met 22 – 25 naar Akkrum.

Set 3 begon niet veel beter. Reinier startte op de dia en wist goed door het blok te komen. Echter werden er minstens 11 tot 12 serve fouten gemaakt door de Harlingers. Hier is niet tegen te volleyballen. Aan de kant van AVC werd foutloos geserveerd en er werden bijna geen persoonlijke fouten gemaakt. Wederom was het aanvallend niet bijzonder aan de kant van AVC, maar wel effectief. VVH kreeg geen grip op de set en verloor deze met 17 – 25.

In de vierde set moest er wel echt iets gebeuren. De serve liep beter en er werd gestreden om ieder punt. Aanvallend liep het beter en Jeroen Meijer, die heel verdienstelijk inviel gedurende deze wedstrijd, kon de aanvallers goed vinden. De set was tot op het laatste punt erg spannend. VVH wist aan het einde van de set net iets beter met de druk om te gaan, en pakte deze met 26 – 24.

Zoals iedere wedstrijd dit seizoen, moest iedereen zich opmaken voor een 5e set. Zo haal je het maximale wel uit je contributie. Deze set begon met een kleine voorsprong in het begin van de set. Bij 10 – 10 leek het nog even spannend te worden, maar AVC bleef goed serveren en ballen slim plaatsen. VVH had passend en verdedigend geen antwoord op deze ballen en verloor de 5e set met 10 – 15.

7 punten uit 3 wedstrijden. Dat zijn er meer dan 2 per wedstrijd. Dit is zeker niet een slechte prestatie. Echter blijft er een vervelende nasmaak over na deze laatste wedstrijd. Als de serve en pass op niveau waren geweest, dan had het eindresultaat wellicht heel anders kunnen zijn. Volgende week vrijdag moet Cascomontage VVH heren 1 het opnemen tegen DIOS uit Oldemarkt.