image_pdfimage_print

Afgelopen zaterdag stond de ontmoeting tussen Casco Montage/VVH en Lycurgus heren 2 op het programma in Groningen. Na twee uren spelen, waren het de Groningers die de winst in eigen huis hielden, maar dit kregen ze zeker niet cadeau.

 

Trainer/coach Yke van der Wal verraste met zijn beginopstelling bij de Harlingers, door in eerste instantie ervaren krachten Hedzer Wiersma, Meindert Paul en Reinier Kwast en Jeroen Meijer aan de kant te houden, waardoor in het veld een wel erg jonge ploeg verscheen. Deze jonge ploeg pakte dit echter erg goed op. Er werd geconcentreerd en gedreven gespeeld en aanvallend zag het er keurig uit wat VVH liet zien. Spelverdeler Ewout Schat wist met name Stefan de Jong en Koen Sikkema meermaals succesvol aan te spelen, waardoor de gasten brutaal de leiding namen. Gaandeweg de set werd VVH wat slordiger, waardoor Lycurgus terug wist te komen. Met name in de serve werden onnodige fouten gemaakt en Yke speelde hierop in door enkele wissels in te brengen. Het einde werd zenuwslopend, maar het VVH die de winst pakte. Door een killblock van Ewout werd het 25-27 voor De Skûtsjeboys.

 

In de sets die hierop volgen, golfde het spel op en neer. Lycurgus schakelde met name in de serve een tandje bij, waardoor de passlijn van VVH onder leiding van libero Niels Wienbelt het moeilijker kreeg om de bal bij de spelverdeler te krijgen. Hierdoor werd het spel van VVH voorspelbaarder, want de midaanvallers Jitse Oenema en Sjoerd Tekstra konden amper benut worden. Gelukkig bleef met name Koen aan de buitenkant zijn ballen op kracht binnen de lijnen rammen. Set 2 en 3 gingen naar Lycurgus (25-23 en 25-18), maar in set vier liet VVH wederom veel veerkracht zien.  Door het inbrengen van Meindert Paul op mid voor Sjoerd en Stefan op de buitenkant voor Marnik, kwam het van een achterstand terug en wisten eenmaal boven de twintig door te drukken om zo een vijfde set af te dwingen (23-25).

 

Helaas bleek set vijf niet te pakken voor de Harlingers. De ervaren Groninger ploeg maakte simpelweg minder fouten, waardoor ze deze set eenvoudig naar zich toe trokken (15-9).

 

Jammer genoeg geen overwinning voor het Harlinger vlaggenschip, maar toch overheerste achteraf tevredenheid bij de ploeg. Taken werden over het algemeen goed uitgevoerd, er werd gestreden voor ieder punt en een sterke tegenstander als Lycurgus 2 had alle moeite om de Harlinger selectie te verslaan. Komend weekend staat wederom een uitwedstrijd op het programma voor VVH heren 1. Dan mag het in IJsselmuiden spelen tegen Set-Up.