image_pdfimage_print

Op 12 december speelden de mannen van VVH heren 1 hun laatste competitiewedstrijd. Hekkensluiter Turfstekers Drachten werd in Drachten met 1-3 verslagen. Hierdoor mochten de Harlingers zich de “Herbstmeister” in de Derde divisie B noemen. Voor de tweede competitiehelft verdedigen ze een twee punten voorsprong ten opzichte van CSV uit Zwolle.

Morgen staat de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. Om 17.00 uur mag tegen Meppel/AZ gespeeld. Qua organisatie rond het eerste Harlinger herenteam is wel het nodige veranderd. Met ingang van het nieuwe jaar heeft Simon Middendorp afscheid genomen als trainer/coach van het team door veranderingen in zijn persoonlijke (werk)situatie.

Gelukkig was opvolging/vervanging snel geregeld: Jan Kamminga uit Arum is bereid gevonden de ploeg ‘weer’ onder zijn hoede te nemen. Hij is een goede bekende van de mannen: voorheen heeft hij zelf in het eerste van VVH gespeeld en het team is ook al eerder door hem getraind en gecoacht. Onder zijn leiding promoveerde het team in het seizoen 2011/2012 als kampioen zelfs voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Derde divisie. Hij weet dus hoe het moet om een team kampioen te maken en deze week is al twee keer hard getraind onder zijn leiding.

Het belooft nog een zware tweede seizoenhelft te worden met nog vele lastige uit- en thuiswedstrijden, maar de Skûtsjeboys zijn er klaar voor. De selectie is helemaal fit en kan leunen op de nodige back-up van enkele oud heren 1 spelers waar nodig.