image_pdfimage_print

 

Heren 2 mocht vrijdagavond opnieuw een uitwedstrijd spelen. Ditmaal in een echte sporthal, namelijk ”de Trime “ in Balk. Na de gewonnen wedstrijd vorige week vol goede moed om het varkentje van DBS even te wassen. Door een groot aantal afwezigen moest Niels vanavond opnieuw proberen het spel te verdelen. Coach Adrie was met zijn scootertje onderuit gegaan en moest verstek laten gaan.

René was nog geblesseerd dus die kon mooi de taak van Adrie over nemen. Jelle had wat anders dus was Rik mee als passer loper. Sander was de andere buitenaanvaller. Erwin en Hendrik mochten de midblokering op zich nemen en Robin werd aangesteld als diagonaal. Jelle bleek achteraf toch niet wat anders te hebben dus die kon de bank warm houden. JC was ook weer mee als Libero geeft wat rust in het achterveld vooral voor de midspelers, kunnen die even uitrusten zo nu en dan. De eerste set begon noch wat stroef maar na een paar foutjes werd er een voorsprong opgebouwd. Met degelijk spel, gevarieerde aanvallen en een goede verdediging werd de set gewonnen met 25-20.

De tweede set werd begonnen in dezelfde samenstelling. De concentratie was wat weg en DBS nam een voorsprong die ze niet meer uit handen gaven. VVH haalde aan het eind van de set nog wel in maar dat was te laat en de set ging verloren met 22-25.

Jelle mocht de derde set het veld in voor Sander. Dat bleek niet een goede wissel en halverwege mocht Sander er weer in. Ook deze set werd verloren nu met 16-25. Om de geroutineerde tegenstander van de wijs te brengen werd in de vierde set een en ander veranderd aan de opstelling. Robin ging naar de bank, Rik werd diagonaal en Jelle en Sander gingen de buitenaanval verzorgen. VVH kwam weer in de winning mood en de vierde set werd weer gewonnen met 25-20.

Dus was er een vijfde set nodig om de heren van VVH de winst te bezorgen. DBS begon met opslaan en we lieten ze dat een keer of 9 doen. Dan loop je wat achter de feiten aan. Hendrik mocht de stand wat draaglijker maken met een paar goede opslagen en bij 7-13 nam DBS een time out. Rik bracht daarna de achterstand terug naar 10-14. DBS werd zichtbaar nerveus en nam opnieuw een time out. Rik sloeg met risico op, volgens ons op de lijn, helaas liet de scheidsrechter zich beïnvloeden door DBS en gaf hem uit. Al met al toch wel een leuke wedstrijd, die we natuurlijk niet verloren door de scheids.