image_pdfimage_print

Het was weer su ver! Afgelopen zaterdag mochten we tegen D.B.S. strijden, waar oude bekende Jetske Leijenaar bij speelt. Zij speelde tot 2 seizoenen geleden nog bij Harlingens mooiste. We misten deze wedstrijd wel onze midspeelster Regina die lekker met de familie in Emmen zat maar hadden Senna van de B1 mee als libero!

Set 1 begon met Iris en Anna op de buiten, Marit en Alien op de mid, Yvette op de spelverdeling en Anniek op de diagonaal. Set 1 begon gelijk op. Beide partijen waren goed op dreef en er werden mooie serve-series gemaakt. Helaas begon VVH slordig te worden in de pass en kwamen er veel serve fouten. Ook de wissel van Marit voor Nienke Marije mocht niet baten. Hierdoor pakte DBS de eerste set met 19-25.

Set 2 begon met de opstelling waarin we de eerste set waren geëindigd. Hierin zette DBS door met goede serves en hadden ze veel ballen die VVH over het net speelde. Hierdoor stonden we gelijk 6 punten achter, wat ertoe leidde dat we 12-18 achter stonden. Maar gelukkig kwam hierna Alien aan serve en had ze een mooie serie waardoor we weer 18-18 stonden. Hierna hadden we de smaak te pakken en pakte VVH uiteindelijk de tweede set (25-22).

We hoopten dit door te zetten naar de derde set, maar helaas.. De pass lag erg slecht waardoor VVH niet tot weinig aan aanvallen toekwam. Hierdoor kwam VVH weer op een aardige achterstand. Met een mooie serve serie van Anna kwamen we weer iets dichterbij maar het was niet genoeg om de set te pakken en won DBS de set met 20-25.

De vierde set waren we gebrand om te winnen om er nog een vijfsetter van te maken. Het spel van VVH werd beter, de ballen kwamen beter bij de spelverdeling waardoor Iris en Anna de ballen hard konden binnen rammen. VVH gaf de opgebouwde voorsprong niet meer weg en de set werd gewonnen met 25-18.

Een vijfsetter dus! Deze had VVH vorige week ook net verloren dus deze week wilden we deze graag pakken. Helaas mocht het niet zo zijn. De set ging gelijk op tot 8-8 maar hierna werd de pass weer erg slordig en begon DBS weer goed te spelen. DBS liep uit tot 10-14 en pakte de set met 10-15.

Helaas dus weer een 2-3 verlies.. maar, we houden wel 2 puntjes in Harlingen waardoor we nu op de 5de plek staan.

Volgende week vrijdagavond 9 november spelen we om 19:00 in Easterein tegen de koploper CoVos DS2. Aanmoediging is dus zeker welkom om de winst te pakken!

Hatseeee!