image_pdfimage_print

Afgelopen vrijdag ging VVH dames 1 voor haar eerste wedstrijd naar Heerenveen om het op te nemen tegen Hevoc. Helaas gingen we om uiteenlopende redenen van start zonder Nienke Marije, Iris en Yvette (die toch mee was). Gelukkig heeft Ute ons uit de brand geholpen door alle setupjes prima naar onze aanvallers te spelen. 

 

De eerste set begonnen we met Regina en Anna op de buiten, Marit en Alien op de mid, Anniek op de diagonaal en Ute als spelverdeler. Dit was tevens de opstelling voor de volgende sets, aangezien de selectie deze keer niet groter was. De eerste set begon wat stroef maar ging toch gelijk op. Aan beide kanten werden zowel fouten gemaakt als punten gescoord, waardoor het een echte nek aan nek race was. Toch ging de winst van de eerste set naar het dames team uit Heerenveen met 25-22.

 

De tweede set ging eerst ook gelijk op, tot we er klaar mee waren en Anniek besloot om een flinke serveserie erin te knallen. Hierdoor werd een voorsprong opgebouwd en deze werd niet meer uit handen gegeven. Toen daarbij Marit ook nog een de smaak te pakken kreeg bij de opslag, was deze set dan ook snel beslist. 18-25 winst voor VH.

 

De derde set bestond vooral uit veel handen en voeten en kekke reddingen. Dit zorgde voor spectaculair volleybal. We moeten dit bericht objectief houden en zullen moeten toegeven dat we in deze set best veel fouten hebben gemaakt. Deze set hebben we dan ook te makkelijk en onnodig uithanden gegeven (26-24).

 

De vierde set kleurde de tribune ineens blauw-geel. Blijkbaar hadden we trouwe supporters uit Leeuwarden binnengehengeld. Deze onbekenden hebben ons toch maar mooi mee geholpen naar een dikke overwinning van de vierde set. Voor we het warm hadden, was de set ook al voorbij. De ballen werden heerlijk naar de grond gestampt en zo hadden de dames van Hevoc weinig in te brengen. De set ging met groot verschil (14-25) naar de Harlingers.

 

Toen volgde de vijfde set. Gelukkig konden de dames uit Harlingen hun tempo behouden en speelden verder in de flow van de vierde set. Dit mooie spel maakte de blauw-gele supporters nog enthousiaster. Door de serveserie van Regina werd weer een prima voorsprong gecreëerd. Daar kwam nog bij dat de toppers aan het net de 3e ballen perfect afmaakten en veel scoorden door lekker hard door te slaan zoals het moet. Met 11-15 werd de set en daarmee de wedstrijd gewonnen.

 

Een prima start van het seizoen voor dames 1. Ze zijn weer los, hebben lekker gestampt en ballen prima van de grond geveegd. Dit belooft wat voor het komende seizoen als het team ook weer compleet is! Komende zaterdag kun je ze in actie zien in eigen Waddenhal. Dan strijden ze tegen de dames van S.N.V.V. om 17.00!