image_pdfimage_print

Zaterdag 11 maart stond de wedstrijd tegen Stanfries op het programma. Op papier leek dit een uitstekende wedstrijd om flink wat punten te halen. De dames uit IJlst zijn namelijk de hekkensluiter van de competitie, met een aanzienlijk lager puntentotaal dan V.V.H. Wel was opvallend dat Stan fries de laatste wedstrijd een overwinning van 4-0 had geboekt. V.V.H. stond dan ook op scherp aan het begin van de wedstrijd. De dames beschikten over een ruime selectie. Alleen Regina van der Kooij was afwezig, zij rolde van de zwarte piste af die dag.

De eerste set werd begonnen met de volgende opstelling: Yvette Meirink op de spelverdeling, Iris Hooghiemster op de diagonaal, Annie en Jetske Leijenaar op de mid en Anna Schurer en Nienke Marije Schaaf op de buiten. Marieke Sinnema, Anniek Punt en Alien Hoekstra namen plaats op de bank. De dames van V.V.H. namen vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief en liet Stanfries niet in zijn spel komen. De pass lag goed en V.V.H. beukte de ene na de andere bal keihard in. De dames werden eerder moe van het liedjes zingen, dan van het spel tijdens de eerste set. Stanfries kwam namelijk niet aan de bal en V.V.H. behield druk op de serve. De set werd overtuigend gewonnen met 25-11.

Onder het motto “never change a winning team”, werd de tweede set begonnen met dezelfde opstelling. V.V.H. begon slordig aan deze set, en er werd iets te gemakkelijk gedacht waardoor Stanfries de eerste paar punten pakte. Na een time-out pakten de dames van Harlingen de draad weer op. De eerstvolgende bal werd keihard ingeslagen, waarop Harlingen aan serve kwam. Vervolgens wist Nienke Marije de eerstvolgende 3 á 4 ballen op linksvoor af te blokken. Stanfries kwam er niet doorheen en V.V.H. bleek in deze set ook duidelijk de sterkere partij, en won deze met 25-14.

De derde set werd wederom met dezelfde opstelling begonnen. V.V.H. startte de set meten goed door flink wat punten te pakken. De twintig werd vlot behaald, waarop V.V.H. daarna een paar steekjes liet vallen. Voorzichtig kwam Stanfries in het spel, waardoor coach Alle Taco Schat een dubbele wissel inzette. Anniek kwam erin voor Anna op de buiten, en Alien nam de plaats van Annie over op de mid. Beide scoorden hun punten en zo werd Stanfries uit hun spel gebracht, en de set alsnog overtuigend gewonnen met 25-12.

De laatste set leek nog enigszins spannend te worden.  V.V.H. maakte onnodig fouten in de pass, en er ontstond een gat van 5 punten in de stad. Stanfries kreeg meer vertrouwen en de illusie werd gewekt dat zij misschien nog een puntje mee konden nemen uit Harlingen. V.V.H. liep achter de feiten aan, en kon het gat niet meteen dichten. Marieke werd gewisseld voor de Yvette voor de spelverdeling, en Anniek kwam weer op buiten voor Anna. Tot aan de 20 punten wist V.V.H. de stand weer gelijk te trekken en zich terug te spelen in de wedstrijd, mede door een paar mooie aanvallen op mid en buiten. Vanaf dit punt ging de knop om bij V.V.H., we willen verdorie met 4-0 winnen! Dit gevoel leek bij Stanfries niet aanwezig te zijn, of wellicht kwam het door de dreigende blikken van de dames uit Harlingen. Op een stand van 22-20 in het voordeel van Harlingen, konden namelijk de laatste 3 ballen worden verdedigd door alleen maar “uit!” te roepen. Daarmee was de set gewonnen en de volle winst binnen gehaald.

Een overtuigende overwinning, waarin Harlingen duidelijk de sterkere partij was. Dames 1 heeft gepresteerd en het gewenste resultaat geleverd. Volgende week vrijdag 17 maart staat de uitwedstrijd tegen A.V.C. DS 2 in Akkrum op het programma. V.V.H. gaat ervoor om de winnende trend door te zetten en opnieuw weer punten te pakken!

vvh dames 1 tegen stanfries