image_pdfimage_print

Zaterdagmiddag ging het eerste damesteam van VVH de strijd aan tegen de dames van S.N.V.V. Bij het “Covos-toernooi” had VVH verloren van dit team, maar dit mocht de sfeer niet bedreven want dit weekend gingen de Harlinger dames er vol goede moed tegenaan. 

 

VVH begon de eerste set met Regina en Alien op de mid, Anna en Iris op de buiten, Anniek op de dia en met Yvette op de spelverdeling. Ondanks Yvette haar rugblessure hield ze het gelukkig de hele wedstrijd vol. Deze beginopstelling paste coach Ous overigens iedere set toe, maar gedurende de set maakte hij vervolgens veelvuldig gebruik van zijn wissels. Er was ook best wat publiek aanwezig en die lieten zich goed horen vanaf de tribune!

 

De gehele wedstrijd was een nek aan nek race. Dit begon al in de eerste set. Wanneer de pass bij VVH goed lag, kwamen ze meestal tot hard scorende aanvallen. Dit zorgde ervoor dat ze lekker in de wedstrijd kwamen en dat het vertrouwen groeide. VVH begon met een mooie voorsprong maar deze werd helaas weer weggegeven door een teveel aan fouten. Op het einde werd het daardoor nog spannend maar mede door het inbrengen van Marit en Nienke Marije ging VVH er met de setwinst vandoor! Door een mooie aanval van Anna werd de set met 26-24 afgesloten.

 

De tweede set begon Harlingen met dezelfde opstelling als de eerste set. Ze begonnen deze set goed met een serveserie van Yvette. Hierdoor stond gelijk een 5-0 voorsprong op het bord. Deze voorspong hielden ze lange tijd vast en ze wisten deze zelfs uit te breiden tot 12-3. Hierna kwamen de dames van SNVV weer wat terug maar niet genoeg, want door enkele mooie aanvallen van Iris en Anna won VVH ook deze set (25-22).

 

De derde set begon VVH stroefjes. Ze stonden al snel 1-4 achter, maar na goede passjes van Anniek kon de setup vaak op de mid gespeeld worden op Regina. Zij sloeg deze ballen vervolgens hard binnen. Marit werd erin gebracht voor Alien en maakte de pass nog stabieler waardoor er nog meer kon worden aangevallen en hierdoor kwam weer op voorsprong. Een serveserie van Iris vergrootte deze voorsprong en zodoende won VVH ook deze set (25-19). Hierdoor stond het dus 3-0 in sets en was de winst binnen.

 

De vierde set voor het bonuspunt begon VVH vervolgens erg slecht. Er werden veel fouten in de pass en opslag gemaakt waardoor ze op een 0-8 achterstand kwamen. Na een time-out en een wissel waarbij Nienke Marije er voor Anniek in kwam ging het iets beter en kwam de Harlinger ploeg telkens wat dichterbij. Door een mooie serveserie van Nienke Marije kwamen we weer op dezelfde hoogte als SNVV. Helaas verviel VVH weer in het maken van slordigheden in de pass en aanval. Daarom ging SNVV er met de laatste set vandoor (21-25).

 

De wedstrijd eindigde dus in een 3-1 winst voor de dames van VVH. Ze kunnen zodoende terugkijken op een goede wedstrijd, met als beloning de derde plek op de ranglijst. Daar mogen ze best trots op zijn! Deze vrijdag nemen de dames het in Makkum op tegen de dames van Makkum dames 1, die nu de laatste plek op de ranglijst bezetten. De aanvang is 20:30 uur en alle support is zeker welkom want het belooft weer een leuke wedstrijd te worden!