Alweer 4 wedstrijden gespeeld in 2019. En slechts nog 5 te gaan voordat het seizoen voor ons alweer voorbij is..  Uit deze laatste 4 wedstrijden wisten we maar liefst 15 punten te verzamelen!  

Na een valse start in Sint Nicolaasga op 11 januari (3-1 verlies) hebben we onszelf eens flink achter de oren gekrabd en stevig getraind. Wat daarna volgde was een slechte wedstrijd, maar wel 4-0 winst tegen de nummer laatst.  Winnen op karakter heet zoiets geloof ik.

Vorige week was het nog even spannend of we naar Oppenhuizen zouden kunnen afreizen voor een ontmoeting met Top en Twel. Na lang beraad zijn we uiteindelijk toch de weg op gegaan. Gewapend met een zak zout op de achterbank en de schaatsen paraat voor het geval de weg echt een ijsbaan bleek.  Maar, door alle drukte over de extra hulpmiddelen tegen gladheid vergat ondergetekende een zeer belangrijk ander hulpmiddel:  jawel, de ballen…

Misschien zette dit ons wel op scherp want de eerste set vlogen we over Top en Twel heen: 12-25! Vanaf de tweede set ontstond er een leuke en fanatieke wedstrijd, waarin beide teams aardig aan elkaar gewaagd waren. Met Tineke en Lisanne in de hoofdrol werd de wedstrijd uiteindelijk met 1-3 winst afgesloten. Blij dat we toch gegaan zijn!

Deze week kwam de nummer voorlaatst op bezoek; de dames van DBS.  Streven was om een betere wedstrijd neer te zetten dat de uitwedstrijd in Balk. Hoewel we daar wel de overwinning behaalden met behulp van de befaamde zandstrooitechniek was het niet een al te beste wedstrijd..  Dinsdag was er dan ook goed getraind en extra leuk was dat Annie weer eens een klein uurtje mee kon komen trainen!

Enfin; de wedstrijd…  Ute was er vanavond niet bij vanwege een tripje naar Duitsland. Blijkbaar misten we haar nogal want Tessa had Ute gewoon op het wedstrijdformulier gezet en coach Yvonne wist het te presteren om haar ook nog op te stellen! Tot groot vermaak van de scheidsrechter..  Toen de juiste spelverdeelster op het opstellingsbriefje stond, kon de wedstrijd beginnen.

Na een aarzelend begin nam coach Yvonne direct een time-out om ons weer bij de les te krijgen. Dit werkte. VVH liet vanaf dat moment zien dat ze duidelijk de betere was en begon zakelijker te spelen.

Ondergetekende kon lekker achterover leunen op de bank om de wedstrijd te aanschouwen en begon zich zowaar wat te vervelen.. Misschien dat ze daarom tussen set 1 en 2 wat last kreeg van opruimwoede, met als gevolg dat de wedstrijdbal alweer in de tas beland was.  Na een korte zoektocht en een lachbui kon de wedstrijd weer vervolgd worden.  De set en wedstrijdwinst kwam niet in gevaar en zo zaten we om 22.30 aan een heerlijke bruine fruitschaal.  Een traktatie van Lisanne, die ons binnenkort (hopelijk slechts tijdelijk) zal gaan verlaten vanwege zwangerschap.

Door deze 15 punten staan we nu op een hele nette 4e plaats. We zijn benieuwd hoe lang we dit kunnen volhouden.
Komende week staat de uitwedstrijd tegen Wisky op het programma, waar de vorige keer met 0-4 van werd verloren in de Waddenhal. We zijn natuurlijk vastberaden om ook hier een betere wedstrijd neer te zetten dan de vorige keer!

Recommended Posts