Voor het tweede damesteam is het laatste stukje van het competitieprogramma niet makkelijk. Niet alleen wegen de laatste loodjes spreekwoordelijk het zwaarst, maar de dames komen in hun laatste drie wedstrijden ook tegenover de top 3 van de ranglijst te staan.  Zowel de nummer 1, 2 als 3 kan in theorie nog kampioen worden. Kortom, elk puntje telt!

Knutselteam
Ook wij gaan natuurlijk voor elk puntje dat haalbaar is. Dat wij zelf al enige tijd op een stabiele vijfde plaats staan stemt ons eigenlijk heel tevreden als je kijkt naar de omstandigheden waarmee we dit seizoen te maken hebben. Door ziekte, blessures, zwangerschap en andere omstandigheden waren we dit seizoen vaker niet, dan wel compleet.  We zijn dan ook extra blij dat Annie de laatste wedstrijden weer meespeelt waar de vorm van de dag het toelaat.  Met een wekelijks wisselende samenstelling – mede mogelijk gemaakt door ‘jeugdspeelster’ Iris en daarnaast Sjoukje en enkele andere dames van het 3e – proberen we de vijfde plaats dan ook met hand en tand te verdedigen!

De strijd tegen de huidige nummer 1 (Covos) en potentiële nummer 3 (Bolsward) is inmiddels gestreden. Oh en tussendoor speelden we nog een heel boeiende wedstrijd tegen de Swette Switters, van waaruit we 3 punten mee terug naar Harlingen wisten te nemen.

Tegen de vermoedelijke kampioen..
De dames van Covos dachten wel ‘even’ 5 punten te kunnen halen tijdens hun bezoekje aan Harlingen op 28 februari. Maar uiteraard dachten wij hier heel anders over.  Desondanks moesten we wel even wennen aan het snellere spel van de kampioenskandidaat. De eerste set strandde ons verzet dan ook bij 17 punten. De tweede set konden we lang bijblijven en werden er lange rally’s gespeeld.  Zo’n lange rally winnen geeft een extra kick! Helaas lukte dat richting het einde van de set niet meer, met name doordat Covos een tandje bijzette in de midaanval en servedruk. De derde set is niet voor woorden vatbaar; het dieptepunt van de wedstrijd. Maar de vierde set rechtten we onze rug en persten we alles eruit wat erin zat.  Er werd hard gestreden voor dat laatste punt en dit bleef dan ook terecht in Harlingen: 25-22.  Zoals coach Yvonne het treffend verwoordde:  ‘zij vonden dat ene punt erger dan wij die andere 3’

Zomer in Scharnegoutum
De eerste week van maart speelden we in de Sahara zonder zand, genaamd de Wardy-hal in Scharnegoutum. Swette Switters uit is altijd lastig en dat bleek ook die avond weer. Een interessante strijd met veel beleving, vechtlust en bij vlagen echt mooi volleybal ontvouwde zich in de kleine hal.  Na afloop konden ze de zuurstoftanks praktisch aanslepen, maar de winst ging toch echt mee naar Harlingen!

VC Bolsward
Afgelopen week speelden we tegen een ander “topteam”. Nou ja, in theorie dan want de dames uit Bolsward staan momenteel 4e maar wel met 2 wedstrijden minder en slechts 2 of 3 punten minder dan de nummers 2 en 3.  De dames van Bolsward wonnen het met name op ervaring en wederom servedruk met een toefje midaanval.  Dit ging soms net wat te snel voor het samengestelde VVH2, waardoor we feilloos werden afgestraft op onze eigen fouten. Toch bleven we vechten en lieten we bij vlagen ook goed spel zien. Net als tegen Covos werd de laatste set alles gegeven en op vechtlust het punt binnengesleept.

Laatste wedstrijd
De nummer 2 (VLO) komt dinsdag 2 april nog op bezoek in de Waddenhal, wat ook gelijk onze laatste wedstrijd is van dit seizoen.  We zullen zien of we het ook deze dames moeilijk kunnen maken..

Recommended Posts