image_pdfimage_print

Afgelopen zaterdag speelde het eerste herenteam van VVH thuis in eigen Waddenhal tegen VC Zwolle heren 2. Na de zeperd vorige week in Assen hadden de mannen uit Harlingen wat goed te maken. Helaas bleken de gasten hier niet aan mee te willen werken.

 

In set één liet VVH zich van zijn beste kant zien. De servedruk lag hoog en de Zwollenaren kwamen daardoor amper tot uitgespeelde aanvallen. Tot 18-13, was het VVH die domineerde. Hierna slopen er echter fouten in het spel. Enkele servefouten werden gemaakt, aanvalskansen werden gemist en meermaals stond de blokkering niet goed. VC Zwolle profiteerde optimaal van de Harlinger tekortkomingen en stoomde door naar de setwinst (24-26).

 

In set twee pakte VVH het goed op ondanks het jammerlijke verlies van de eerste set. Via Koen Sikkema, Stefan de Jong en Reinier Kwast kwam het team veelvuldig tot scoren, wat te danken was aan de goede passing bij Harlingen. Met 25-21 ging de set naar Harlingen en zodoende stond het weer gelijk in sets.

 

In set drie en vier waren beide teams ontzettend aan elkaar gewaagd. Aanvallend lieten beide ploegen leuke dingen zien en er werd hard gestreden voor elk punt. Het waren de Skûtsjeboys die uiteindelijk moesten capituleren, doordat ze zelf te veel onnodige fouten maakten. Eenmaal boven de twintig punten grens was het slecht wat Harlingen in de serve en aanval liet zien. Hierdoor moest VVH toestaan dat beide sets naar de Zwollenaren gingen.

 

Al met al speelde VVH stukken beter dan een week eerder in Assen, maar wederom bleef het achter met een bittere nasmaak, want de overwinning lag deze wedstrijd echt voor het grijpen. Het aantal eigen fouten was echter te hoog, een sluitende blokkering aan de buitenkanten ontbrak en vele  aanvalskansen liet men onbenut.

 

Komende zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen CSV Zwolle op het programma. Al jaren zorgen de ontmoetingen tussen beide teams voor prachtige wedstrijden vol passie en strijd, dus de heren zullen zich hier deze week optimaal voorbereiden hierop.